Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας μετατέθηκε η έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας

ΟΕΥ
18 Ιουνίου 2024 / 10:01
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μέσω του ΟΕΥ ανοίγει ο δρόμος όχι μόνο για τη δημοτική αστυνόμευση αλλά και για την συνολική στελέχωση του Δήμου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας μετατέθηκε η έγκριση του Σχεδίου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου. Το θέμα αν και είχε προταχθεί για να συζητηθεί πρώτο στη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, ωστόσο δεν κατέστη εφικτό, λόγω της αδυναμίας να αποσταλούν εγκαίρως τα ογκώδη αρχεία σε 10 δημοτικούς συμβούλους. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η μεταφορά του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου, η οποία πιθανότατα να γίνει την επόμενη εβδομάδα, όπως τόνισε στην "Ε" ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξ. Αλαμάνος.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του ΟΕΥ ανοίγει ο δρόμος όχι μόνο για τη δημοτική αστυνόμευση αλλά και για την συνολική στελέχωση του Δήμου, χωρίς εξάρτηση από εποχικό προσωπικό, παρά μόνον όταν υπάρχουν αυξημένες ανάγκες. Ειδικότερα προβλέπει 172 νέες θέσεις, οι οποίες αφορούν κύρια εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα ενισχύσει κρίσιμες υπηρεσίες καθώς και εργατοτεχνικό προσωπικό.

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.