Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράσεις του Νοσοκομείου Κέρκυρας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Αιμοδοσία
10 Ιουνίου 2024 / 16:47

Πέμπτη 13/0/2024 το πρωί θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία στην Porta Reale όπου την προσέλκυση των εθελοντών αιμοδοτών θα πραγματοποιήσουν μικροί μαθητές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μετάγγιση αίματος διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υγειονομική περίθαλψη ωφελώντας ασθενείς, που αντιμετωπίζουν απειλητικές καταστάσεις για τη ζωή τους. Υποστηρίζει πολύπλοκες ιατρικές και χειρουργικές διαδικασίες, καθιστώντας την απαραίτητη στην φροντίδα της μητέρας και του παιδιού, αλλά και σε ανθρωπογενείς και φυσικές καταστροφές. Επιπλέον, η μετάγγιση αίματος και τα προϊόντα αίματος βοηθούν τους ασθενείς, που έχουν ανάγκη, να ζήσουν περισσότερο και με υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Φέτος, η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας εστίασε, μεταξύ άλλων, σε δράσεις με επίκεντρο τους μαθητές και τους φοιτητές στο νησί μας.

Για να μαθαίνουν οι νέοι ότι η ζήτηση αίματος υπερβαίνει την προσφορά και οι υπηρεσίες αίματος αντιμετωπίζουν την πρόκληση να διαθέσουν επαρκές αίμα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ποιότητα και την ασφάλειά του και ότι η Εκπαίδευση και η Υγεία μπορεί να συνεισφέρουν άριστα για αυτό τον σκοπό.

Στο πλαίσιο του 20ου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη με θέμα «Ευχαριστούμε τους Εθελοντές Αιμοδότες», το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας θα συμμετάσχει με δύο δράσεις:

- στις 13/06/2024 το πρωί θα γίνει εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία San Rocco (Porta Reale) όπου την προσέλκυση των εθελοντών αιμοδοτών θα πραγματοποιήσουν μικροί μαθητές, για να προτρέψουν όλους να συμμετέχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες και να ενημερώσουν ότι τα καλά οργανωμένα, συντονισμένα και βιώσιμα προγράμματα αίματος με κατάλληλη ρυθμιστική εποπτεία διασφαλίζουν την επάρκεια και την ασφάλεια του αίματος και των προϊόντων του

- το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου θα βραβεύσουμε τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τις οποίες έχουμε συνεργαστεί μέχρι τώρα και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και  θα τιμήσουμε μέσα από τις δράσεις μας τους εθελοντές αιμοδότες για τα σωτήρια δώρα αίματος που χαρίζουν απλόχερα ανιδιοτελώς σε όσους έχουν ανάγκη.