Τρίτη 16.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κασσελάκης: " Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το ταξίδι που έχουμε μόλις αρχίσει"

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
09 Ιουνίου 2024 / 23:46

"Καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%. Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει. Αυτό είναι μια επιλογή του ελληνικού λαού."

ΑΘΗΝΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε την ακόλουθη δήλωση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών:

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον αγώνα που έχετε δώσει αυτές τις εβδομάδες αυτούς τους μήνες.

Είμαστε ένα κόμμα το οποίο έχει περάσει από πάρα πολλά μετά τη διπλή οδυνηρή ήττα πέρυσι.

Περάσαμε από δύο διασπάσεις, από μια πορεία μεγάλης μεταβλητότητας μέχρι να φτάσουμε στο μόνο ευρωψηφοδέλτιο το οποίο το επέλεξε η κοινωνία η ίδια και γι’ αυτό πρέπει όλοι οι φίλοι και όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πάρα πολύ υπερήφανοι για τον εαυτό τους.

Εκεί που άλλοι με τεράστια χρέη και ύποπτα κονδύλια για διαφημίσεις, συμβούλους, κομματικές δαπάνες απέναντι σε εμάς που μέσα στα μέτρα μας καθαρά μείναμε ηθικοί όπως έπρεπε. Απέναντι σε εκείνους, καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%. Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει. Αυτό είναι μια επιλογή του ελληνικού λαού. Είναι μια επιλογή που σε μια εκλογική διαδικασία, την οποία ανέδειξε ο πρωθυπουργός ως εθνικό διακύβευμα περί σταθερότητας, ο κόσμος είπε όχι, υπάρχει και μια άλλη πολιτική εναλλακτική επιλογή, μια ανθρωποκεντρική κοινωνική πολιτική. Κι αυτό είναι το πρώτο βήμα. Είναι το πρώτο βήμα για ένα κόμμα το οποίο εξελίσσεται κι αλλάζει εν κινήσει. Για έναν νέο άνθρωπο, άγνωστο σε αυτή τη χώρα που ήρθε εδώ, στέκεται μπροστά σας με την καθαρότητά του για να μπορέσει να φέρει πρόοδο και αλλαγή και αξιοκρατία στην πατρίδα μας.

Δεν έχω τύψεις για τίποτα. Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Ξέρω και συνειδητοποιώ απόλυτα τη σημασία αυτής της ευθύνης. Και ακριβώς αυτό θα κάνω, όπως το είχαμε πει και προεκλογικά. Συνεχίζουμε εκσυγχρονιζόμαστε, θα χτίσουμε κοιτίδες γνώσης και προσφοράς και θα εμπνεύσουμε τον κόσμο.

Και αυτό το κίνημα, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες, άντεξε μόνο πάνω έχει να πάει από εδώ και πέρα. Και είμαι πολύ υπερήφανος για όλες και όλους σας.

Να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε και σε μια εκλογική διαδικασία στην Ευρώπη που έχει φέρει τα πάνω κάτω. Κάτι δεν πάει καλά στην Ευρώπη. Δεν εμπνέει τους λαούς. Έχει γίνει ένα στυγνό διευθυντήριο.

Και οι τέσσερις ευρωβουλευτές μας στη θητεία που αρχίζει από εδώ και πέρα, θα προσπαθήσουν να προσφέρουν τα πάντα για να μπορεί να υπάρξει η Ευρώπη των πολλών και των λαών, η Ευρώπη για το περιβάλλον και την οικολογία, την κλιματική προσαρμογή, την αμυντική και στρατηγική, αυτάρκεια και αυτονομία.

Και προφανώς να υποστηρίξουν τα εθνικά μας συμφέροντα και ειδικά όσον αφορά στους συμπατριώτες μας στην Κύπρο, οι οποίοι δεν μπορεί να έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε σχέση με την Ουκρανία και επίσης όσον αφορά στους συνανθρώπους μας στην Παλαιστίνη, οι οποίοι αυτή τη στιγμή και σήμερα το πρωί δολοφονούνται χωρίς να υπάρχει κάποιο τέλος σε αυτή τη γενοκτονία, θα είμαστε δίπλα τους.

Και θα πιέζουμε την ελληνική ηγεσία. Να γίνει η Ελλάδα μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το ταξίδι που έχουμε μόλις αρχίσει.

Συνεχίζουμε με την αυθεντικότητά μας, με τις προτάσεις μας, με τη συλλογικότητα μας, με τις αξίες της Αριστεράς και το βλέμμα στραμμένο στο σύγχρονο μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε για τη χώρα μας.

Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ