Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Διαψεύδει η Καθολική Αρχιεπισκοπή την παρουσία της στο διάλογο ηλικιωμένης με τον Πρωθυπουργό

Καθολική Αρχιεπισκοπή
07 Ιουνίου 2024 / 15:36

«Ο Αρχιεπίσκοπος όχι µόνον δεν παρέστη αυτοπροσώπως ή δια εκπροσώπου του στο σχολιαζόµενο συµβάν, αλλά τελούσε σε πλήρη άγνοια για την παρουσία της συµπολίτισσάς µας στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ). Προς δυσάρεστη έκπληξή µας, τις τελευταίες ηµέρες γινόµαστε δέκτες µίας έντονης συζήτησης και δεκάδων ανοίκειων -µερικές φορές- δηµοσιευµάτων και σχολίων στα Μ.Μ.Ε. και στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά µε τη δηµόσια συνοµιλία που είχε το απόγευµα της 27ης Μαΐου 2024 γνωστή συµπολίτισσά µας µε τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος την ηµέρα εκείνη ευρίσκετο στο νησί µας στο πλαίσιο περιοδείας του για τις επικείµενες Ευρωεκλογές.

Σύµφωνα µε το βιντεοσκοπηµένο απόσπασµα, η εν λόγω συµπολίτισσά µας πλησιάζει τον κ. Πρωθυπουργό, αναφέροντάς του τις οικονοµικές δυσκολίες που η ίδια φέρεται να αντιµετωπίζει. Ο κ. Πρωθυπουργός την ρωτά εάν δέχεται κάποια βοήθεια από την Εκκλησία µε την ίδια να απαντά αρνητικά. Εν συνεχεία, το υπ’ όψιν περιστατικό βρέθηκε στο προσκήνιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, µε τον κ. Πρωθυπουργό να απαντά σχετικώς σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της περασµένης Παρασκευής στον τηλεοπτικό σταθµό «Αντέννα», επί λέξει, ως εξής: «η κυρία αυτή ήρθε µαζί µε τον Καθολικό Επίσκοπο της Κέρκυρας, µαζί ήταν δίπλα, γι’ αυτό έγινε η αναφορά στην Εκκλησία, επειδή µου την έφερε ο Επίσκοπος της Κέρκυρας».

Επειδή τα ανωτέρω έχουν γίνει αιτία αδίκων σχολίων και επικρίσεων σε βάρος της Εκκλησίας µας, οφείλουµε για την αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινίσουµε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Αρχιεπίσκοπος όχι µόνον δεν παρέστη ούτε αυτοπροσώπως ούτε µε εκπρόσωπό του στο σχολιαζόµενο συµβάν, αλλά τελούσε σε πλήρη άγνοια για την παρουσία της συµπολίτισσάς µας στην επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού. Ο Αρχιεπίσκοπος, δηλαδή, ουδέποτε δροµολόγησε ή άλλως πώς «διευκόλυνε» την επίµαχη συνοµιλία της συµπολίτισσάς µας µε τον κ. Πρωθυπουργό. 

Σε κάθε περίπτωση, είναι θλιβερό, για όποιον λόγο και αν αυτό έχει συµβεί, το όνοµα του Αρχιεπισκόπου να εµπλέκεται σε ένα τέτοιο γεγονός, όταν µάλιστα η συµπολίτισσά µας που εµφανίζεται στα επίµαχα τηλεοπτικά πλάνα έχει τύχει της πολυετούς στήριξης της Αρχιεπισκοπής µας. Τέλος, διασαφηνίζουµε προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι συνειδητή επιλογή του Αρχιεπισκόπου να απέχει από κάθε είδους κοµµατικές συγκεντρώσεις».