Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ενωση Μακεδόνων Κέρκυρας στον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο, π. Γεώργιο Αλτουβά

Καθολική Αρχιεπισκοπή
27 Ιουλίου 2021 / 15:45
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το νέο Αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας Σεβασμιώτατο π. Γεώργιο Αλτουβά, επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του ΔΣ της Ένωσης Μακεδόνων Κέρκυρας, «Ο Μέγας Αλέξανδρος»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το νέο Αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας Σεβασμιώτατο π. Γεώργιο Αλτουβά, επισκέφθηκαν, η Πρόεδρος του ΔΣ της  Ένωσης Μακεδόνων Κέρκυρας, «Ο Μέγας Αλέξανδρος», Έφη Λαψάνα-Βιτουλαδίτη  και το μέλος του ΔΣ, Άννυ Ταπάσκου.

Η επίσκεψη ήταν  ουσιαστική και εκτενής, καθώς συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Ένωση Μακεδόνων Κέρκυρας και τη δράση της στο νησί, καθώς και τη  γόνιμη σχέση της Ένωσης Μακεδόνων με την Καθολική Εκκλησία της Κέρκυρας.

Στην εγκάρδια αυτή συνάντηση, οι  εκπρόσωποι της Ένωσης Μακεδόνων Κέρκυρας,  χάρισαν στον Αρχιεπίσκοπο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής, που είναι παράλληλα και Αποστολικός Τοποτηρητής του Αποστολικού Βικαριάτου της Θεσσαλονίκης , ένα χειροποίητο μεταλλικό από ορείχαλκο, Press papier, που φέρει ανάγλυφο το άστρο της Βεργίνας και αποτελεί το έμβλημα της Μακεδονίας.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιότατος Καθολικός Αρχιεπίσκοπος, π. Γεώργιος Αλτουβάς,  συνεχάρη την Ένωση Μακεδόνων για τη χρόνια πολιτιστική, αλλά και κοινωνική δράση της στο νησί  και ευχήθηκε για μία παραγωγική και πιο στενή συνεργασία με την Καθολική Αρχιεπισκοπή.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.