Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΔΕΥΑΚ: Υπόγειο ...ποτάμι θύμιζε η μεγάλη βλάβη που αποκαταστάθηκε (photos - video)

ΔΕΥΑΚ
07 Ιουνίου 2024 / 09:28
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

«Εκτιμάται ότι η διαρροή εκεί ήταν της τάξης πολλών 10άδων κυβικών νερού ανά ώρα!» επισημαίνει Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια από τις αφανείς υπόγειες βλάβες που στερούσε σημαντικά αποθέματα νερού από το κεντρικό σύστημα υδροδότησης της πόλης, βρέθηκε και επισκευάστηκε χθες από συνεργείο της ΔΕΥΑΚ. 

Όπως ανέφερε στην "Ε" ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Αχιλλέας Μάζης, το τελευταίο διάστημα γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια για τον εντοπισμό αυτών των αφανών βλαβών, ώστε σταδιακά να περιορίζονται οι απώλειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο παράγοντας αυτός σε συνδυασμό με την ανομβρία και την αυξημένη κατανάλωση θεωρούνται οι βασικότεροι λόγοι της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει φέτος ο κεντρικός Δήμος.

Ο Αχιλλέας Μάζης ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΚ συνεργάστηκε με εταιρεία που συνέβαλε στην επιχείρηση εντοπισμού της συγκεκριμένης διαρροής στο Κανόνι και στη συνέχεια προγραμματίστηκαν οι απαραίτητες εργασίες που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να προκαλέσουν τη λιγότερη δυνατή όχληση στους καταναλωτές.

Όπως μάλιστα επισημαίνει οι εργασίες της αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΚ να ανοίξει ξανά τους αγωγούς στις 5.15 το πρωί, ώστε να υπάρχει χρόνος να γίνει πλήρωση των δεξαμενών της Ανάληψης και να έχει επανέλθει νερό από νωρίς, στο σύνολο σχεδόν των νοικοκυριών.

Στον Δήμο δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για αυτό το πρώτο βήμα που έγινε προς την κατεύθυνση της "διάσωσης" μιας σημαντικής ποσότητας νερού που διέρρεε στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα. 

Υπόγειο ...ποτάμι

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαρροή που ανακαλύφθηκε μετά το σκάψιμο θύμιζε ...ποτάμι, όπως φαίνεται και από το σχετικό video.  

Σε ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος ενημερώνει ότι επισκευάστηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες από συνεργείο της ΔΕΥΑΚ, η μεγάλη βλάβη στον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει το νερό από τις πηγές της Χρυσίδας στις δεξαμενές της Ανάληψης στο Κανόνι.

«Εκτιμάται ότι η διαρροή εκεί ήταν της τάξης πολλών 10άδων κυβικών νερού ανά ώρα! Οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα μέλη του συνεργείου που εργάστηκαν εκεί υπό δύσκολες συνθήκες και παρήγαγαν αποτέλεσμα αισθητό στην υδροδότηση της πόλης».

Επισημαίνει δε ότι παρόλο μια έκλεισε μια μεγάλη διαρροή, το δίκτυο παραμένει «σουρωτήρι» όπως συνηθίζει να λέει χαρακτηριστικά. «Η προσπάθεια συνεχίζεται για να βγάλουμε το καλοκαίρι με τα λιγότερα προβλήματα…» συμπληρώνει ο Δήμαρχος. 

VIDEO/ΦΩΤΟ@FB ΣΤ. ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.