Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Αλλαγή πορείας με Εθνικό Σχέδιο για την ενέργεια και το περιβάλλον»

ΜΠΙΑΓΚΗΣ
05 Ιουνίου 2024 / 12:27

"Ώρα λοιπόν να δεσμευτούμε και να διαμορφώσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο, προκειμένου να γίνει αποδεκτός και να υλοποιηθεί ο ενεργειακός μετασχηματισμός στην Ελλάδα"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον εορτάζεται σε μια κρίσιμη περίοδο για τις ενεργειακές ισορροπίες του πλανήτη που θέτει νέα διλήμματα και προτεραιότητες.

Καλούμαστε να αποδείξουμε ότι είμαστε σοφότεροι αλλάζοντας πορεία, μεταβάλλοντας θεμελιωδώς τον τρόπο παραγωγής μας, το μοντέλο των επενδύσεων μας, τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Ο αέρας που αναπνέουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, το νερό που πίνουμε και το κλίμα που κάνει τον πλανήτη μας βιώσιμο, όλα προϋποθέτουν υγιή οικοσυστήματα.

Ώρα λοιπόν να δεσμευτούμε και να διαμορφώσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο, προκειμένου να γίνει αποδεκτός και να υλοποιηθεί ο ενεργειακός μετασχηματισμός στην Ελλάδα. Με αξιοποίηση των καθαρών μορφών ενέργειας αλλά και των αποβλήτων μας, που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για την αειφόρο ανάπτυξη της οικονομίας μας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ