Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυνατότητες συνεργασίας ΔΣΚ και Ι.Π. στη συνάντηση Κοντού - Φλώρου

ΔΣΚ
14 Φεβρουαρίου 2022 / 15:05

Οι δυο πλευρές συναποφάσισαν να προχωρήσουν σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από πρόσκληση που απηύθυνε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Ανδρεας Φλωρος προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση Ιονίου Πανεπιστημίου και ΔΣΚ, στην έδρα της Πρυτανείας. 


Παρόντες ήταν ο Πρύτανης Ανδρέας Φλώρος, ο Νομικός Σύμβουλος του Ιονίου Πανεπιστημίου Σπύρος Δραγομάνοβιτς και εκ μέρους του ΔΣΚ ο Πρόεδρος του  Γιαννης Κοντος και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Έυη Κατ'εχη και Γιώργος Κοσκινάς. 


Ο κ. Κοντος ευχαρίστησε τον κ. Πρύτανη για την πρόσκλησή του, που στάθηκε η αφορμή να συζητήσουν δυο σημαντικοί και ιστορικοί θεσμικοί παράγοντες του τόπου το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ο ΔΣΚ. 


Ο κ. Πρύτανης ανταπέδωσε τις ευχαριστίες και ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους την δράση και τους στόχους του Πανεπιστημίου, τις δυσκολίες και την εξέλιξη του κτηριακού του ζητήματος.  


Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ πρότεινε την επανάληψη του Summer School με συνδιοργανωτές το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, τον Δικηγορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Διπλώματος Διεθνούς Δικαιου, ενώ πρότεινε ακόμα την διάθεση για πρακτική στα Αρχεία του ΔΣΚ φοιτητών του Τμήματος Αρχειονομίας -  Βιβλιοθηκονομίας, προς ταξινόμηση και αξιοποίηση τους.

Ο Πρύτανης και στα δυο αιτήματα ήταν θετικός. 
Ο Πρύτανης πρότεινε επίσης στα προγράμματα δια βίου μάθησης του Ι.Π. να προστεθεί κατάρτιση προγραμμάτων που θα αφορούν τον νομικο κόσμο και τους Δικηγόρους, πράγμα που ικανοποίησε απολύτως τους εκπροσώπους του ΔΣΚ. 


Οι δυο πλευρές επίσης συναποφάσισαν να προχωρήσουν σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, του οποίου οι βάσεις θα τεθούν άμεσα από τον κ. Δραγομανοβιτς και τον κ. Κοντό, ώστε σε σύντομο χρόνο να υπογράφει.


Η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση των δυο πλευρών να βρίσκονται σε επαφή για κάθε δυνατή συνεργασία που θα προσφέρει στον τόπο και στον τομέα της Δικαιοσύνης, όπως και της Εκπαίδευσης και όρισαν την συνάντηση αυτή, ως την πρώτη μιας μακράς και αποδοτικής συνεργασίας.