Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση υποβολής δικαιολογητικών για την θέση Educational Outreach Officer στην Κουκουρίτσα!

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
03 Ιουνίου 2024 / 17:24
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εως και την Κυριακή 16/6 - Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν βιογραφικό και μια σύντομη συνοδευτική επιστολή στο [email protected] με την ένδειξη/θέμα: «CBC-Educational Outreach Officer».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μουσείο Καποδίστρια σε συνεργασία με το Corfu Butterfly Conservation (CBC) και την αρωγή του Ionian Environment Foundation (IEF) δημιουργούν μια θέση εργασίας (Educational Outreach Officer) με έδρα το Μουσείο Καποδίστρια!

Το CBC είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνεργάζεται με κρατικούς και μη-κρατικούς φορείς στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη για την προστασία των πεταλούδων της Κέρκυρας και ευρύτερα της βιοποικιλότητάς της. Επικεντρώνεται στην καταγραφή επιστημονικά ισχυρών δεδομένων για τα 76 είδη πεταλούδων που βρίσκονται στην Κέρκυρα και χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό σχετικά με τις προκλήσεις που συνεπάγεται η προστασία των πεταλούδων της Κέρκυρας και του φυσικού περιβάλλοντος ευρύτερα. Το CBC έχει περισσότερα από 1.270 μέλη και 221 εγγεγραμμένους καταγραφείς πεταλούδων. Έως τώρα, έχει καταφέρει να σημειώσει μεγάλη πρόοδο χάρη στην εθελοντική εργασία των μελών του. Για την ενίσχυση του αξιόλογου έργου του, συνεργάζεται με δύο σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, το Μουσείο Καποδίστρια και το Ionian Environment Foundation (IEF), σχεδιάζοντας μια θέση Educational Outreach Officer, ο οποίος, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς και ομάδες ενδιαφέροντος θα πραγματοποιεί δράσεις που θα στοχεύουν στην προστασία και διατήρηση των απειλούμενων πεταλούδων της Κέρκυρας και την ενημέρωση της νεότερης γενιάς Κερκυραίων για τη φυσική κληρονομιά του νησιού! Οι πεταλούδες είναι ένας σημαντικός περιβαλλοντικός δείκτης που μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση της υγείας της υπαίθρου και του ευρύτερου περιβάλλοντός μας.

ΦΩΤΟ@Ο Dr. DanDanahar πλαισιωμένος από μαθητές που κρατούν την αφίσα αναγνώρισης ειδών πεταλούδας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος, στο Μουσείο Καποδίστρια τον Μάιο του 2022.

«Το φυσικό περιβάλλον απειλείται από διάφορους παράγοντες στο νησί μας. Ευρωπαϊκές μελέτες δείχνουν πιθανές απώλειες μέχρι και 75% της βιοποικιλότητας στα επόμενα 30 χρόνια. Στο CBC αναγνωρίζουμε την ανάγκη να διδάξουμε στα παιδιά μας το πάθος και τη αγάπη για το φυσικό περιβάλλον. Το CBC και το Μουσείο Καποδίστρια έχουν δουλέψει με μαθητές και εκπαιδευτικούς του νησιού, προσφέροντας 8.000 δίγλωσσες αφίσες αναγνώρισης των 76 ειδών πεταλούδας της Κέρκυρας, μια για κάθε μαθητή, στα 54 δημοτικά σχολεία του  νησιού και έχουν οργανώσει διάφορα προγράμματα για σχολεία και οικογένειες.»

Το Μουσείο Καποδίστρια, αφιερωμένο στη ζωή και την παρακαταθήκη του Α΄ Κυβερνήτη της νεότερης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, εδρεύει σε ένα από τα ωραιότερα κτήματα της Μέσης Κέρκυρας, την «Κουκουρίτσα» Ευρωπούλων, και έχει κηρυχθεί Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού (ΦΕΚ 893/τ.Β’/30-10-1995), καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα κερκυραϊκής αρχοντικής εξοχικής αγροικίας που παρουσιάζει μια σύνθεση απόλυτης αρμονίας φυσικού και ανθρωπογενούς κάλλους. Το μουσείο είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ανήκει σε τρία κερκυραϊκά ιδρύματα (Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας, Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας, Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών).

«Το Μουσείο Καποδίστρια έχει αναδειχθεί σε ένα σημαντικό τοπόσημο του νησιού και το 2023 απέσπασε τιμητική διάκριση από το Μουσείο Μπενάκη για την πολιτιστική του δράση στην ελληνική περιφέρεια. Ο πολιτισμός αποτελεί πυλώνα της βιωσιμότητας στην αειφόρο ανάπτυξη της κοινωνίας. Τα μουσεία, ως ιδρύματα στην υπηρεσία της κοινωνίας, είναι υπεύθυνα για τη διαφύλαξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος. Το Μουσείο Καποδίστρια φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενθάρρυνση της ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης και στην ευαισθητοποίηση της κερκυραϊκής κοινωνίας με στόχο την προστασία της τοπικής βιοποικιλότητας.»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ένα πλήρες βιογραφικό σημείωμα  και μια σύντομη συνοδευτική επιστολή στο [email protected] με την ένδειξη/θέμα: «CBC - Educational Outreach Officer».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφερόμενη θέση εργασίας, επισκεφθείτε τις διευθύνσεις:

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.