Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Το δήθεν ενδιαφέρον της Ο. Κεφαλογιάννη, παραμονές ευρωεκλογών»

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
30 Μαΐου 2024 / 18:22

"Η κα. Υπουργός παρότι γνωρίζει καλά τα οξυμένα προβλήματα αρμοδιότητάς της στην Κέρκυρα, μέσα και από τις ερωτήσεις και αναφορές μας στη Βουλή, μέχρι σήμερα ουδέν έπραξε"

Για να είμαστε ξεκάθαροι: Δεν συμμετείχα στην σύσκεψη υπό την Υπουργό Τουρισμού κα. Κεφαλογιάννη, παρότι ευγενικά προσκλήθηκα από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Η κα. Υπουργός παρότι γνωρίζει καλά τα οξυμένα προβλήματα αρμοδιότητάς της στην Κέρκυρα, μέσα και από τις ερωτήσεις και αναφορές μας στη Βουλή, μέχρι σήμερα ουδέν έπραξε. Ούτε για τη Σχολή Ξεναγών (την οποία αντικατέστησε με ολιγόμηνα σεμινάρια!), ούτε για το ΙΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων και την υπηρεσία του ΕΟΤ στην Κέρκυρα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρότατη υποστελέχωση.

Η κάκιστη κατάσταση στο Αχίλλειο, αντικείμενο ενδελεχούς κοινοβουλευτικού ελέγχου από πλευράς μας, ουδόλως επίσης την συγκίνησε, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό για το κοινό επ’ αόριστον. Σήμερα η κα. Υπουργός θυμήθηκε ότι το Υπ. Τουρισμού είναι μεν αναρμόδιο, αλλά «ως επισπεύδων Υπουργείο» πρέπει να δράσει για να λυθούν προβλήματα που η Κυβέρνηση που υπηρετεί δημιούργησε!!

Η κα. Υπουργός θα έπρεπε να είχε σπεύσει στην Κέρκυρα για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα ποικίλα προβλήματα που προανέφερα και μαζί με αυτά, ως «επισπεύδουσα», και την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Μαρίνα στην Αλύπα Παλαιοκαστρίτσας, στο Λιμάνι Λευκίμμης, στα έργα πολιτισμού που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τουριστική οικονομία, στους εργαζόμενους στον τουρισμό.

 Δεν το έπραξε και ήρθε τώρα, λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, μπερδεύοντας το ρόλο της Υπουργού Τουρισμού με εκείνο της κομματικής υπεύθυνης από τη ΝΔ για τα Ιόνια Νησιά, σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων δήθεν ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα.

 Όσο για τα αποτελέσματα της επίσκεψης μηδέν εις το πηλίκον! Ούτε μια δέσμευση, ούτε μια εξαγγελία από πλευράς Υπουργού. Σε τέτοιου είδους συσκέψεις λοιπόν, δεν είμαι διατεθειμένος να λάβω μέρος, ούτε να μπω στο «κάδρο» της προεκλογικής φιέστας της κας. Υπουργού.

 Όταν και αν, αποφασίσει το Υπουργείο Τουρισμού να διοργανώσει μια σύσκεψη εργασίας, σε χρονική περίοδο εκτός εκλογών, με συγκεκριμένη θεματολογία και συμμετοχή και των εργαζομένων στον τουρισμό, δηλώνω πρόθυμος να συνεισφέρω με τις προτάσεις και τις θέσεις μας.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ