Τρίτη 18.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης κατήγγειλε πολίτης

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
30 Μαΐου 2024 / 10:35
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, προφασιζόμενος τον λογιστή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολίτης στην Κέρκυρας κατήγγειλε απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης εις βάρος του στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων. Συγκεκριμένα:

Άγνωστος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, προφασιζόμενος τον λογιστή και με το πρόσχημα καταβολής συγκεκριμένου επιδόματος από το Κράτος, επιχείρησε να του αποσπάσει προσωπικά στοιχεία ηλεκτρονικής τραπεζικής, με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Η ΓΕ.Π.Α.Δ. Ιονίων Νήσων καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και απόπειρας, να απευθύνονται αμέσως στην Αστυνομία στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό «100» .

Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (https://www.astynomia.gr/) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (https://cyberalert.gr).

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.