Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό Κέντρο: Καλεί σε συγκέντρωση στο λιμάνι της Αλύπας στις 31/05

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
29 Μαΐου 2024 / 14:07

"Το λιμάνι της Αλύπας πρέπει να ανοίξει άμεσα γιατί θα κλείσει το αλιευτικό καταφύγιο του Άγιου Στέφανου που θα γίνουν εργασίες καθαρισμού και δεν θα είναι δυνατή η συγκοινωνιακή σύνδεση με τα Διαπόντια Νησιά"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ). Το κλείδωμα του λιμανιού της Αλύπας που έγινε από την μισθώτρια εταιρεία από την 1η Μάη μαζί με το κλείσιμο της ράμπας έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας. Οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της περιοχής βρίσκονται σε ομηρία και ανασφάλεια γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν.

Η επενδύτρια εταιρία προσπαθεί να κάνει το λιμάνι της Αλύπας ασφαλές αφαιρώντας τις δέστρες και τις δυο ράμπες που οδηγούν στις δυο πλωτές εξέδρες.

Είναι τουλάχιστον παράδοξη η στάση του Λιμεναρχείου που δεν παρεμβαίνει για να ανοίξει το λιμάνι. Όπως προκύπτει από το έγγραφο της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων το κλείσιμο του Λιμανιού είναι παράνομο και για αυτό δίνει εντολή στην εταιρεία να το ανοίξει εντός τεσσάρων ημερών.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες του Δήμου και όσων συμφώνησαν να παραχωρηθεί μία δημόσια περιουσία, φτιαγμένη με τα χρήματα του ελληνικού λαού, σε ιδιώτες και μάλιστα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η ιδιωτικοποίηση δημόσιων υποδομών είναι σε βάρος των εργαζομένων και του λαού γενικότερα.

Για ακόμη μια φορά λοιπόν η εταιρία αποδεικνύει ότι αν παραμείνει το λιμάνι στα χέρια της μισθώτριας εταιρείας θα οδηγήσει στον οικονομικό μαρασμό την ευρύτερη περιοχή.

Η Δημοτική Αρχή και το Λιμεναρχείο πρέπει να παρέμβουν άμεσα με όλους τους τρόπους ώστε να ανοίξει το λιμάνι για  τα αλιευτικά, τα τουριστικά και τα ιδιωτικά σκάφη.

Να εξασφαλίσει ότι θα προστατευτεί η δημόσια περιουσία, καθώς παρατηρούνται εργασίες αφαίρεσης υλικών και εξοπλισμού από το λιμάνι.

Με γεγονός την αυθαίρετη πορεία της επενδυτικής εταιρίας ως τώρα, η Δημοτική Αρχή έχει κάθε δικαίωμα και πρέπει άμεσα να κηρύξει έκπτωτη την μισθώτρια εταιρεία και να αναλάβει ο Δήμος την διαχείριση του λιμανιού.

Το λιμάνι της Αλύπας πρέπει να ανοίξει άμεσα γιατί θα κλείσει το αλιευτικό καταφύγιο του Άγιου Στέφανου που θα γίνουν εργασίες καθαρισμού και δεν θα είναι δυνατή η συγκοινωνιακή σύνδεση με τα Διαπόντια Νησιά. 

Απαιτούμε:

  • Λιμάνι ανοικτό για  όλους
  • Άμεσο άνοιγμα της ράμπας από την οποία καθελκύονται τα σκάφη.
  • Να διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από το Λιμεναρχείο όλο το διάστημα που είναι κλειστό το λιμάνι.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής και όλης της Κέρκυρας σε συγκέντρωση έξω από το λιμάνι της Αλύπας την Παρασκευή 31/5/2024 και ώρα 7μμ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ