Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Άλλο τα κομματικά ποσοστά κι άλλο τα ποσοστά κτηματογράφησης, κύριε Παπαστεργίου!»

Κτηματογράφηση
28 Μαΐου 2024 / 12:04

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μπιάγκης για τις δηλώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Κέρκυρα

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου που μας έκανε την τιμή να μας επισκεφτεί (έστω και προεκλογικά), αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα απόμακρου κυβερνητικού αξιωματούχου που αποκομμένος από την τοπική πραγματικότητα εμμένει σε γραφειοκρατικές αντιλήψεις υπηρετώντας μόνο πολιτικές σκοπιμότητες και τίποτα περισσότερο.

Την ώρα που οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας είχαν στη διάθεσή τους χρόνια ολόκληρα για τη διαδικασία της Κτηματογράφησης, η Κέρκυρα κλήθηκε με τελεσίγραφα και ασφυκτικές προθεσμίες να την ολοκληρώσει μέσα σε μερικούς μήνες, αντιμετωπίζοντας παθογένειες ολόκληρων δεκαετιών (κλείσιμο υποθηκοφυλακείων, χρησικτησία, δυστοκίες δήμων, πολυϊδιοκτησιακό καθεστώς, έλλειψη και ευρεία διασπορά τίτλων, αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών).

Ο Υπουργός ήρθε στην Κέρκυρα και είδε «βελτίωση στο ποσοστό κτηματογράφησης». Όλα τα άλλα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες φαίνεται πως διέφυγαν της προσοχής του. Καμιά συνάντηση με τους επαγγελματικούς φορείς που όλοι εκφράζουν τις βαθιές αντιρρήσεις τους για όλα όσα μας επέβαλλε. Καμιά συγγνώμη για τα επιτακτικά διλήμματα που έθεσε στους Κερκυραίους πολίτες, για τις διοικητικές δυστοκίες τους, τις δικές τους καθυστερήσεις, καμιά συγγνώμη για την αβάσταχτη ταλαιπωρία των πολιτών.

Τον Υπουργό δεν τον ενδιάφερε τίποτα άλλο, παρά μόνο «τα ποσοστά». Και μην γελιέστε. Όχι αυτά της κτηματογράφησης στην Κέρκυρας, αυτά της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές...