Δευτέρα 01.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αύξηση του ποσοστού Κτηματογράφησης στην Κέρκυρα «είδε» ο Δ.Παπαστεργίου (video)

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
27 Μαΐου 2024 / 14:54
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ποια θέματα συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας με τον Πρύτανη Ανδρέα Φλώρο

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Βελτίωση στο ποσοστό κτηματογράφησης στην Κέρκυρα «είδε» ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην Κέρκυρα.

Με αφορμή την παρουσία του στο Κτηματολόγιο, τόνισε ότι είναι σημαντικό να «τρέξουν» οι σχετικές διαδικασίες κτηματογράφησης που είναι σε εξέλιξη στην ΠΕ Κέρκυρας, ώστε έως το τέλος του 2025 να έχει ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο σε όλη τη χώρα, για το οποίο έχει δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός.

Ερωτηθείς από την «Ε» ανέφερε ότι το ποσοστό κτηματογράφησης έχει αυξηθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω στοιχεία. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν τίθεται ζήτημα επιβολής προστίμου για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, καθώς  η καταληκτική προθεσμία για τις εμπρόθεσμες έληξε τον προηγούμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να κάνουν χρήση του Νόμου 5076/23 υποβάλλοντας εκπρόθεσμες δηλώσεις – χωρίς πρόστιμο – έως την τελική προθεσμία που προβλέπεται πανελλαδικά, δηλαδή μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2024.

 

Προοπτικές νέων συνεργασιών με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

 

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του ο Υπουργός, βρέθηκε αργότερα στην Ιόνιο Ακαδημία, όπου συναντήθηκε με τις Πρυτανικές αρχές, παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Στέφανου Γκίκα και της Ανιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Καινοτομίας Αιμιλίας Μόσχου.

 

 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Ιονίου Πανεπιστημίου αλλά και οι προοπτικές νέων συνεργασιών μεταξύ του ιδρύματος και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση εργασίας.

Ήδη μεταξύ του Πανεπιστημίου και του Υπουργείου υπάρχουν εν εξελίξει συνεργασίες, μέσω προγραμμάτων αναφορικά με τον κυβερνοχώρο και την κυβερνοασφάλεια αλλά και άλλων δράσεων, όπως στον τομέα κωδικοποίησης διαδικασιών και της παροχής υπηρεσιών μέσω του gov.gr.

Ο Πρύτανης Ανδρέας Φλώρος, εξέθεσε τα σχέδια του Πανεπιστημίου για το άμεσο μέλλον  τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πολύ σύντομα το ακαδημαϊκό ίδρυμα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει νέες δράσεις, οι οποίες απλοποιούν τις διαδικασίες, τις κάνουν περισσότερο πρωτοποριακές και φέρνουν το ίδρυμα πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κάνοντας ειδική μνεία στην προγραμματική σύμβαση για την κυβερνοασφάλεια. «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, εκεί ακριβώς που αλλάζουν και οι κίνδυνοι αλλά και οι προκλήσεις είναι πολύ σημαντικό να τρέξουμε αυτές τις προτεραιότητες , προκειμένου να δούμε και να βρούμε λύσεις για την επόμενη ημέρα. Γιατί η κυβερνοασφάλεια την ώρα αυτή πλέον μπαίνει πολύ ψηλά και πολύ επιτακτικά στην ατζέντα των θεμάτων που έχουμε. Σκοπός είναι να εκμεταλλευτούμε αυτή τη γνώση που υπάρχει τοπικά, γιατί τα περιφερειακά Πανεπιστήμια κάνουν εξαιρετική δουλειά», τόνισε ο Υπουργός.

Νωρίτερα ο κ. Παπαστεργίου επισκέφθηκε  δυο σχολεία της πόλης που εφαρμόζουν προγράμματα ρομποτικής. Πρόκειται για το 4ο Δημοτικό (Αθηναγόρειο) και το 4ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, όπου συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο κ. Παπαστεργίου αναμένεται να ακολουθήσει από το απόγευμα και μετά κοινό πρόγραμμα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναμένεται σε λίγη ώρα στο νησί, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.