Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Ερώτηση για το επίδομα σίτισης- στέγασης των υπαλλήλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ΜΠΙΑΓΚΗΣ
23 Μαΐου 2024 / 12:40

"Σε μια περίοδο όπου οι υπηρεσίες της ΠΙΝ «αιμορραγούν» με υπαλλήλους που αδυνατούν να παραμείνουν στις θέσεις τους και μέσω της κινητικότητας φεύγουν προς άλλους φορείς, η Πολιτεία χωρίς καμία πρόνοια και ευαισθησία για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εφευρίσκει γραφειοκρατικά κολλήματα ώστε να περιορίσει τους δικαιούχους των επιδομάτων"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜ. ΜΠΙΑΓΚΗΣ). Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης σχετικά με την «Καταβολή επιδόματος σίτισης – στέγασης στους Υπαλλήλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Η εφαρμογή του άρθρου του 32 του ν. 4483/2017 για την παροχή δωρεάν σίτισης και καταλύματος διαμονής σε υπαλλήλους ορεινών και νησιωτικών περιοχών όσον αφορά τους υπαλλήλους των ΟΤΑ Β΄βαθμού των ορεινών και νησιωτικών περιοχών, όπως αυτές καθορίζονται καρκινοβατεί, την ώρα μάλιστα που οι υπηρεσίες στις περιοχές αυτές παραμένουν τραγικά υποστελεχωμένες.

«Την ώρα που οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων παρουσιάζουν τεράστιο πρόβλημα στελέχωσης και το θέμα της εύρεσης κατοικίας για μακροπρόθεσμη μίσθωση αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα ειδικά στις νησιωτικές περιοχές της χώρας, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών με προφάσεις και προσκόμματα αρνείται την καταβολή επιδόματος στέγασης για δεκάδες υπαλλήλους (τουλάχιστον 20) που υπηρετούν στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει:

«Σε μια περίοδο όπου οι υπηρεσίες της ΠΙΝ «αιμορραγούν» με υπαλλήλους που αδυνατούν να παραμείνουν στις θέσεις τους και μέσω της κινητικότητας φεύγουν προς άλλους φορείς, η Πολιτεία χωρίς καμία πρόνοια και ευαισθησία για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εφευρίσκει γραφειοκρατικά κολλήματα ώστε να περιορίσει τους δικαιούχους των επιδομάτων σίτισης – στέγασης. Αυτή η στάση γεννά τεράστια ερωτηματικά, καθώς την ίδια στιγμή με το Α.Π. 98892/15-11-2023 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Αιγαίου και Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου καθορίζονται  με διαφορετικό τρόπο τα κριτήρια για την καταβολή του σχετικού επιδόματος στους Υπαλλήλους των εν λόγω υπηρεσιών, θέτοντας ως βάση το επίπεδο δημοτικής Ενότητας που υπηρετεί ο Υπάλληλος και όχι την επικράτεια του φορέα».

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ