Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε χρήση δόθηκε η νέα πύλη εσωτερικού του λιμανιού της Κέρκυρας

Πορθμεία
23 Μαΐου 2024 / 11:50

Θα εξυπηρετεί τις αφιξοαναχωρήσεις της γραμμής Κέρκυρας Ηγουμενίτσας - Σύντομα μπαίνουν σε λειτουργία και τα νέα εκδοτήρια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε χρήση έχει μπει εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα το νέο τμήμα του λιμανιού, ένα έργο που ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια και πέρασε από αρκετές περιπέτειες που καθυστέρησαν τη λειτουργία του.

Όπως αναφέρει στην "Ε" ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Ζερβόπουλος,  την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν οι αφιξοαναχωρήσεις των πρώτων πορθμείων της γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, με σταδιακή μεταφορά όλων των δρομολογίων της γραμμής. Σύντομα θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και οι νέοι οικίσκοι των εκδοτηρίων μόλις τακτοποιηθούν όλες οι οργανωτικές ρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία τους.  

Ουσιαστικά πρόκειται για μια χωροταξική τακτοποίηση της κίνησης των πορθμείων, καθώς μέχρι τώρα οι προσέγγισή τους γινόταν σε διάφορες θέσεις του λιμανιού. 

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια των σκαφών προς Παξούς παραμένουν στο ίδιο σημείο, δηλαδή έξω από το τελωνείο. 

Διευκόλυνση παρέχεται επιπλέον στην κυκλοφορία των οχημάτων προς και από το λιμάνι. Η πύλη εσωτερικού βρίσκεται παραπλεύρως του κόμβου Νέου Λιμένα, και έτσι η κίνηση δεν μπλοκάρει από τους φωτεινούς σηματοδότες και τις νησίδες της Κεντρικής Πύλης. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση γινόταν μάλιστα ιδιαίτερα έντονη κατά τις αφίξεις οχημάτων και φορτηγών που έμεναν για αρκετή ώρα σε αναμονή για να εξέλθουν στον κεντρικό δρόμο.