Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Εξαρθρώθηκε συμμορία που εμπλέκεται σε κλοπή οχήματος από την Αττική

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
16 Μαΐου 2024 / 11:01
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τέσσερεις άνδρες (26, 29, 31 και 33 ετών), μέλη συμμορίας, συνελήφθησαν τη Τρίτη 14/05 στη Ζάκυνθο, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο για υπόθεση κλοπής οχήματος από περιοχή της Αττικής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια διερεύνησης υπόθεσης κλοπής αυτοκινήτου, το οποίο είχε αφαιρεθεί από την περιοχή του Χαλανδρίου- Αττικής, πριν από τέσσερεις ημέρες και είχε δηλωθεί στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου,  το εντόπισαν την Τρίτη 14/05 στη Ζάκυνθο, σε συνεργείο που διατηρεί ένας εκ των συλληφθέντων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας: «Από την ανάλυση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι τέσσερεις άνδρες ενεργώντας από κοινού με σκοπό την αποκόμιση περιουσιακού οφέλους αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αφαίρεση, αποδοχή, παραποίηση των στοιχείων κυκλοφορίας, μεταφορά και απόκρυψη του ανωτέρω αυτοκινήτου.

Για το λόγο αυτό, την Κυριακή (12.05.2024), τρείς από τους συλληφθέντες, μετέβησαν στην Αθήνα και παρέλαβαν από συνεργό τους, που αναζητείται, το κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες που αντιστοιχούσαν σε άλλο πανομοιότυπο όχημα και το μετέφεραν στη Ζάκυνθο, αποκρύπτοντας το.»

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, το αφαιρεθέν όχημα, κατασχέθηκε και  θα επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια του, ενώ κατασχέθηκαν και τα τέσσερα κινητά των εμπλεκομένων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής σε συμμορία, της  διακεκριμένης κλοπής, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της πλαστογραφίας καθώς και της κλοπής κατά συναυτουργία.

ΦΩΤΟ@ΓΕ.Π.Α.Δ.ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.