Σάββατο 29.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα «δίχτυα» της αστυνομίας ο άνδρας που απέσπασε χιλιάδες ευρώ από ηλικιωμένη

Απάτη
14 Μαΐου 2024 / 12:29

Ο 47χρονος αλλοδαπός παρίστανε το γιατρό και ζήτησε χρήματα, λόγω δήθεν τροχαίου ατυχήματος του γιού της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (12.05.2024), σε βάρος ηλικιωμένης στην πόλη της Κέρκυρας. 

Για την υπόθεση, συνελήφθη χθες (13.05.2024), το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά από έρευνες, ανάλυση στοιχείων και αξιοποίηση πληροφοριακών δεδομένων, 47χρονος αλλοδαπός, ο οποίος παρέλαβε χρήματα από την ηλικιωμένη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία, καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Eίχε προηγηθεί σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι τηλεφώνησαν στην παθούσα, προσποιούμενοι γιατρό και συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και με το πρόσχημα ότι έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης, κατάφεραν και την έπεισαν, σε προκαθορισμένο τόπο και χρόνο, να παραδώσει στο παραπάνω αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του 47χρονου, καθώς και σε άλλους χώρους που χρησιμοποιεί, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
- το χρηματικό ποσό των -4.200- ευρώ,
- 1 φυσίγγιο διαμετρήματος 9mm,
- 1 μαχαίρι με μήκος λάμας 14 εκατοστών,
- μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και
- 1 κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, στο πλαίσιο της οποίας κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο 47χρονος για την τέλεση της απάτης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.