Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Σαφάρι» της αστυνομίας για παράνομα πυροτεχνήματα και κροτίδες

Βεγγαλικά
29 Απριλίου 2024 / 13:30

Κάθε Πάσχα γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης καύσης κροτίδων και πυροτεχνημάτων παρόλο που αυτό απαγορεύεται από το νόμο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τόσο σε όλη τη επικράτεια, όσο και από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, έχουν εντατικοποιηθεί τα μέτρα πρόληψης του επικίνδυνου φαινομένου.

Οι δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στα Ιόνια Νησιά, στο πλαίσιο υλοποίησης συγκεκριμένου σχεδιασμού, για το χρονικό διάστημα από 16.04.2024 έως 28.04.2024, είχαν σαν αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν συνολικά 255 έλεγχοι, να συλληφθούν 2 άτομα και να κατασχεθούν 234 κροτίδες και 3.750 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων υπενθυμίζεται ότι:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, καθώς και κάθε είδος πυροτεχνίας άνευ άδειας από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Η καύση βεγγαλικών απαγορεύεται κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.