Τρίτη 23.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομόφωνα ζητά παράταση της κτηματογράφησης το Δημ. Συμβούλιο Κεντρ. Κέρκυρας

Κτηματογράφηση
12 Απριλίου 2024 / 15:04

Με εισήγηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Κερκυραϊκή Συμμαχία» Γιώργος Καρύδης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με εισήγηση  που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γιώργος Καρύδης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στης συνεδρίαση της 11ης Απριλίου 2024 εξέδωσε την παρακάτω ομόφωνη απόφαση:

Ως γνωστόν στις 13 Απριλίου 2024 λήγει η προθεσμία υποβολής των Δηλώσεων κτηματογράφησης των ακινήτων που βρίσκονται στους Δήμους της ΠΕ Κέρκυρας, δηλαδή Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (εκτός της ΔΕ Κερκυραίων), Βόρειας Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας και Παξών.

Απόφαση - ψήφισμα για αίτημα παράτασης της προθεσμίας κτηματογράφησης 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αφού διαπίστωσε ότι η κτηματογράφηση που διενεργείται στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας κυμαίνεται σε πολύ μικρά ποσοστά, ενώ υπάρχει και ικανός αριθμός συμπολιτών που δεν γνωρίζουν ότι η διαδικασία κτηματογράφησης στο νησί είναι σε εξέλιξη, αποφασίζουμε να αποταθούμε στον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης στον οποίο επισημαίνουμε και ζητούμε τα εξής:

  1. Ο χρόνος που έχει παραταθεί η κτηματογράφηση μέχρι τις 13-04-2024 είναι, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι επαγγελματικοί φορείς ( Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας  και ΤΕΕ Κέρκυρας ) αλλά και η ίδια η τοπική κοινωνία, ιδιαίτερα ανεπαρκής και υπερβολικά σύντομος.
  2. Να δοθεί παράταση της υποβολής των Δηλώσεων κτηματογράφησης τουλάχιστον μέχρι τις 31 -12-2024.
  3. Να μεταφερθούν άμεσα τα αρχεία των  Υποθηκοφυλακείων Μέσης Κέρκυρας και Όρους στην πόλη της Κέρκυρας, καθότι η σημερινή λειτουργία των δύο Υποθηκοφυλακείων μια φορά την εβδομάδα για δύο ώρες είναι ανεπαρκέστατη, ταλαιπωρεί αφάνταστα τους πολίτες που αναζητούν στοιχεία για τις δηλώσεις τους και προκαλεί τεράστια καθυστέρηση στην διαδικασία κτηματογράφησης.
  4. Ταυτόχρονα να πραγματοποιηθεί στον ελάχιστο δυνατό χρόνο η ψηφιοποίηση των παραπάνω αρχείων.
  5. Τέλος να ζητηθεί από την εταιρεία που πραγματοποιεί την κτηματογράφηση να προβεί σε ενέργειες προβολής και γνωστοποίησης στο κοινό, της εν εξελίξει διαδικασίας κτηματογράφησης.

Η παρούσα να κοινοποιηθεί στους βουλευτές Κέρκυρας, στον Περιφερειάρχη Ι.Ν. και στους Δημάρχους Βόρειας Κέρκυρας, Νότιας Κέρκυρας και Παξών.

Κέρκυρα 11 Απριλίου 2024

 

 

                                                                             ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ

                                                                                 Δημοτικός Σύμβουλος

                                                                           Επικεφαλής της Παράταξης

                                                                            ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ