Παρασκευή 24.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΕΠΕ: Διοργανώνει εκδήλωση- συζήτηση για την αξιολόγηση

ΣΕΠΕ
12 Απριλίου 2024 / 13:31

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/4 στις 18:30, στο 7ο ΔΣ Κέρκυρας (7η Πάροδος Δονάτου Δημουλίτσα 7, Σαρόκο)

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΕΠΕ). Την περίοδο που διανύουμε ο κόσμος της εκπαίδευσης συνεχίζει να δίνει μια μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την επιχειρηματική λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης, στον ανταγωνισμό και την κατηγοριοποίηση, την πειθάρχηση και τη χειραγώγηση, ενάντια στη μετάλλαξη κάθε ζωντανής και δημοκρατικής διαδικασίας μέσα στα σχολεία. Παρά τις απειλές και τους εκβιασμούς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί, νεοδιόριστοι/ες, αναπληρωτές/τριες, μόνιμοι/ες επιμένουμε στην αξία και την ομορφιά του συλλογικού αγώνα.

Συγχρόνως, τις τελευταίες εβδομάδες φοιτητές και φοιτήτριες, μαθητές και μαθήτριες, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί βρισκόμαστε ανυποχώρητα στους δρόμους. Απέναντι στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, που έρχεται να απελευθερώσει πλήρως την είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αναδιαρθρώνοντας ταυτόχρονα τους στόχους και το περιεχόμενο μιας εμπορευματοποιημένης πλέον εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κι ενώ το ΥΠΑΙΘΑ επιχειρεί να βγάλει για ακόμα μια φορά την απεργία-αποχή του κλάδου παράνομη, διοργανώνουμε εκδήλωση συζήτηση για την αξιολόγηση, τις επιπτώσεις της στο δημόσιο σχολείο, αλλά και την αξία και την κοινωνική διάσταση του αγώνα των εκπαιδευτικών. 

Καλεσμένοι ομιλητές:

Παυλίδης Περικλής, καθηγητής και πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ

Γρόλλιος Γιώργος, ομότιμος καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ

Παλαιολόγος Παλαιολόγος, δικηγόρος

Παπαδάκης Κώστας, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17/4 στις 18:30, στο 7ο ΔΣ Κέρκυρας (7η Πάροδος Δονάτου Δημουλίτσα 7, Σαρόκο).

Όλες και όλοι οι εκπαιδευτικοί θα σταθούμε αντάξιοι του ιστορικού και κοινωνικού ρόλου που μας αναλογεί, ενός ρόλου που νοηματοδοτείται από τη σχέση μας με την κοινωνία. Η εκπαίδευση είναι μια πράξη πολιτική, βαθιά συνδεδεμένη με τους αγώνες μέσα από τους οποίους κερδήθηκε ό,τι τώρα πάει να διαλυθεί. Δεν θα το επιτρέψουμε!