Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη μαθητών του 4ου Πειραματικού Δημοτικού στον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Κέρκυρας

Αθηναγόρειο
12 Απριλίου 2024 / 10:14

Τα παιδιά είδαν από πολύ ψηλά την προσγείωση και την απογείωση αεροπλάνων και ενημερώθηκαν για το κτίριο από το οποίο ασκείται ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μαθητές και μαθήτριες του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας – Αθηναγόρειο είχαν μια σημαντική εμπειρία, αφού επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στον Πύργο ελέγχου του Εθνικού Αερολιμένα Κέρκυρας.

Τα παιδιά είδαν από πολύ ψηλά την προσγείωση και την απογείωση αεροπλάνων και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους υπαλλήλους που υπηρετούν στο χώρο,  για το κτίριο του αεροδρομίου από το οποίο ασκείται ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας και για την κίνηση των αεροσκαφών σε όλους τους χώρους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έμαθαν ότι στο υψηλότερο επίπεδο του πύργου βρίσκεται ο θάλαμος ελεγκτών, ο οποίος παρέχει πλήρη ορατότητα στο χώρο των τροχοδρόμων, ώστε να μπορούν να δοθούν άμεσες οδηγίες για την προσγείωση και την απογείωση των αεροσκαφών.

Ο θάλαμος των ελεγκτών, που εντυπωσίασε τα παιδιά, έχει πολλά όργανα επικοινωνίας, χρονόμετρα, βασικά μετεωρολογικά όργανα, ραδιοεντοπιστές διάφορης εμβέλειας (ραντάρ), βοηθήματα ελέγχου αεροναυτιλίας ορατής και ενόργανης πτήσης, καθώς και όργανα άλλων ηλεκτρονικών συστημάτων.

Τα παιδιά, τέλος, ξεναγήθηκαν στον χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο ισόγειο και παρακολούθησαν τη διαδικασία επικοινωνίας με τους πιλότους κατά τη διάρκεια μιας πτήσης.

 

Ο Διευθυντής

 

 

Παναγιώτης Ποζίδης