Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερείπιο Ασάνη: Να πληρώσει η ΕΤΑΔ για την άρση επικινδυνότητας

Ασάνη
11 Απριλίου 2024 / 20:14
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόρριψη της παραχώρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο - Επαχθείς οι όροι - Επαναδιαπραγμάτευση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ξεκίνησε  στο δημοτικό συμβούλιο η συζήτηση της απόρριψης παραχώρησης του κτηρίου Ασάνη στον Δήμο. Η νέα δημοτική αρχή Πουλημένου στην ουσία εισηγήθηκε την ανάκληση απόφασης της προκατόχου δημοτικής αρχής Υδραίου, που αποδεχόταν την παραχώρηση από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για 20 χρόνια. Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Φανή Τσιμπούλη όπως και ο δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος, χαρακτήρισαν επαχθείς τους όρους της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση, καθώς απαιτούνται εργασίες προσωρινής άρσης επικινδυνότητας εντός έξι μηνών και πλήρoυςς άρσης επικινδυνότητας εντός ενός έτους.

Όπως έχει δηλώσει πρόσφατα στην "Ε" η αντιδήμαρχος Οικονομικών, η εκτίμηση των Τεχνικών Υπηρεσιών κοστολόγησε τις εργασίες στις 800 χιλιάδες ευρώ, ποσόν τον οποίο είναι αδύνατο να καλυφθεί από πόρους τους Δήμου, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Πέραν τούτου ο Στέφανος Πουλημένος εξαπέλυσε μύδρους κατά της ΕΤΑΔ, καθώς, όπως ανέφερε, πετάει το μπαλάκι της ευθύνης στον Δήμο, χωρίς η ίδια να διαθέτει κονδύλια και μάλιστα με ορίζοντα παραχώρησης τα είκοσι χρόνια.

Η Μερόπη Υδραίου από την πλευρά της έκανε μια λεπτομερέστατη αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλε, αφενός για ξεδιαλύνει το κουβάρι του  ...μυστηριώδους ιδιοκτήτη, και αφετέρου για τη συμφωνία παραχώρησης ώστε ο Δήμος να μπορέσει να πάρει τη χρήση και στη συνέχεια εκμετάλλευση του κτηρίου. Όπως μάλιστα αποκάλυψε, κατά τη διάρκεια της θητείας της υπήρξε πλήθος ενδιαφερόμενων επενδυτών που απευθύνθηκαν σε αυτήν, και βέβαια έλαβαν την απάντηση ότι το κτήριο δεν ανήκει στον Δήμο. 

Μερόπη Υδραίου και Νίκος Καλόγερος ανέφεραν παράλληλα ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΕΤΑΔ έχουν ήδη εκπονήσει μελέτη για την άρση της επικινδυνότητας και προτίθενται να τη χρηματοδοτήσουν. Με τη συζήτηση να κινείται αρκετές φορές σε υψηλούς τόνους, η απόφαση που τελικά ελήφθη ομόφωνα ήταν να τεθεί προϋπόθεση χρηματοδότησης από την ΕΤΑΔ ώστε να γίνει αποδεκτή η παραχώρηση του ερειπίου Ασάνη. 

ΦΩΤΟ: ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΣ

  

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.