Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διεκόπη η δίκη της πρ. Εισαγγελέως για τις χαμένες δικογραφίες της Κέρκυρας

Χαμένες δικογραφίες
19 Μαρτίου 2024 / 12:32
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το αίτημα αναβολής δεν έγινε δεκτό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Αίτημα για αναβολή της δίκης κατατέθηκε σήμερα στο Προεδρείο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, όπου ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεση των χαμένων δικογραφιών της Κέρκυρας.

Ο μεν συνήγορος υπεράσπισης της πρώην Εισαγγελέως Ελένης Τατάκη, δικηγόρος εξ Αθηνών, ζήτησε αναβολή λόγω ασθενείας, ο δε συνήγορος της τ.αναπληρώτριας προϊσταμένης Εισαγγελίας, ζήτησε την αναβολή λόγω της συνεχιζόμενης αποχής του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές στην "Ε", το αίτημα αναβολής δεν έγινε δεκτό από το Δικαστήριο, καθώς έχουν προηγηθεί ακόμα δύο αναβολές. Η δίκη διεκόπη και ορίστηκε ημερομηνία συνέχισης την 10η Απριλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη γνωστή στο πανελλήνιο υπόθεση της καταγγελλόμενης «εξαφάνισης» από την τέως δικαστική λειτουργό πολλών δικογραφιών από την υπηρεσία της με αποτέλεσμα την παραγραφή αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων.

Τονίζεται ότι 1000 περίπου από τις παραπάνω δικογραφίες φέρονται να είχαν βρεθεί στην αποθήκη κοντινού προσώπου της Εισαγγελέως στον Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ άλλες στην οικία της ίδιας.

Στο εδώλιο κάθονται η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Κέρκυρας καθώς και η τ. αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας. Τα αδικήματα που τις βαρύνουν είναι κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και υπεξαγωγή κατά συρροή από υπάλληλο.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.