Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο εδώλιο σήμερα η πρώην Εισαγγελέας, για τις χαμένες δικογραφίες της Κέρκυρας

Χαμένες δικογραφίες
19 Μαρτίου 2024 / 10:40

Ξεκινάει η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει σήμερα η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση των χαμένων δικογραφιών στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, με κεντρική κατηγορούμενη την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας.

Η όλη υπόθεση που καταγγέλθηκε, οδήγησε τελικά εκτός δικαστικού σώματος την πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Κέρκυρας Ελένη Τατάκη, με απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και χωρίς δικαίωμα να εργαστεί στο δημόσιο. Μάλιστα στην εν λόγω συνεδρίαση ο Βασ. Πλιώτας, τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τόνισε ότι η συμπεριφορά της εισαγγελέως Πρωτοδικών έχει μοναδικότητα και αποτελεί μια θλιβερή κατάσταση που έθιξε το κύρος της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, εξέφρασε τα ερωτήματα πώς είναι δυνατόν να παρέμεινε στην Κέρκυρα επί 18 ολόκληρα χρόνια (2002 έως 2020), αλλά και γιατί δεν γινόταν ενημέρωση των βιβλίων της γραμματείας για τις καταθέσεις μηνύσεων και άλλων ένδικων μέσων, όπως και την πορεία των υποθέσεων. 

Η “εξαφάνιση”

Σύμφωνα με τα στοιχεία η υπόθεση αφορά “την εξαφάνιση και παραγραφή τουλάχιστον 154 κακουργημάτων και εκατοντάδων πλημ/μάτων”. Στο εδώλιο θα καθίσουν η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Κέρκυρας καθώς και η τ. αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας. Τα αδικήματα που θα δικαστούν είναι κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και υπεξαγωγή κατά συρροή από υπάλληλο.

Πάνω από 1000

Πρόκειται για τη γνωστή στο πανελλήνιο υπόθεση της καταγγελλόμενης αφαίρεσης από την τέως δικαστική λειτουργό πολλών δικογραφιών από την υπηρεσία της με αποτέλεσμα την παραγραφή αδικημάτων, κακουργημάτων και πλημμελημάτων. Να θυμίσουμε ότι 1000 περίπου από τις παραπάνω δικογραφίες φέρονται να είχαν βρεθεί στην αποθήκη κοντινού προσώπου της Εισαγγελέως στον Γαρούνα Κέρκυρας, ενώ άλλες στην οικία της ίδιας . 

dikastiko.gr