Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Τρεπεκλή με Αυλωνίτη, Μπιάγκη και Δημάρχους Κέρκυρας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
09 Μαρτίου 2024 / 17:28

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού, όπως είναι το οδικό δίκτυο και οι παρακάμψεις, η ύδρευση και η διαχείριση των απορριμμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ(Περιφέρεια Ιονίων Νήσων). Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γιάννη Τρεπεκλή σύσκεψη με την συμμετοχή του Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη, του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη, του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Στέφανου Πουλημένου, του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη και του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Βασίλη Χειμαριώτη. Από την σύσκεψη απουσίαζε ο Βουλευτής της Ν.Δ κ. Στέφανος Γκίκας, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό με αποστολή του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού, όπως είναι το οδικό δίκτυο και οι παρακάμψεις, η ύδρευση και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Μετά την σύσκεψη ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Γιάννης Τρεπεκλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα πραγματοποιήσαμε την πρώτη θεσμική συνάντηση μαζί με τους Βουλευτές και τους Δημάρχους για να προσεγγίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα των υποδομών του νησιού, που σε όλους μας είναι γνωστά, και χρειάζεται άμεσα να δρομολογήσουμε την επίλυση τους.

Προφανώς υπάρχουν θεσμικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο Α! και ο Β! βαθμός αυτοδιοίκησης, αλλά υπάρχουν και προβλήματα τεράστια στο σκέλος των δημόσιων υποδομών, για την επίλυση των οποίων έχει υποχρέωση η κεντρική εξουσία και η Κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις.

Χαιρόμαστε όπου στην υπόλοιπη επικράτεια υπάρχει οργανισμός έργων, κυρίως στο σκέλος της οδοποιίας και όχι μόνο, που δημιουργεί δυναμική ανάπτυξη για αυτές τις περιοχές, όμως στο νησί μας δεν έχουν εισρεύσει χρηματοδοτήσεις, τα τελευταία χρόνια, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην οδοποιία, στην ύδρευση και αλλού.

Περιμέναμε την χρηματοδότηση για τα Φράγματα ύψους 300 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, την οποία ποτέ δεν είδαμε και το έργο δεν προχώρησε, ενώ έγιναν οι απαλλοτριώσεις, σας θυμίζω την παράκαμψη Τρία Γεφύρια – Ποντή το οποίο έργο μέχρι σήμερα δεν έγινε και μια σειρά από άλλα έργα υποδομών και προβλήματα τα οποία παραμένουν άλυτα.

Σήμερα με την συνεργασία των Βουλευτών μας, τους οποίους θέλουμε κοντά σε αυτή την κοινή προσπάθεια της διεκδίκησης, θέτουμε την ατζέντα των σημαντικότερων  προβλημάτων  του νησιού, που είναι οι παρακάμψεις, το πρόβλημα της ύδρευσης και βεβαίως το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είναι γνωστή η οικονομική αιμορραγία των Δήμων για την μεταφορά των απορριμμάτων, όπως ακριβά πληρώνουμε και το νερό, δυο σημαντικά προβλήματα για τον τουριστικό μας προορισμό, αλλά και για τους κατοίκους του νησιού. Από την μία πλευρά θέλουμε ανάπτυξη και βλέπουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία να κάνει άλματα, ενώ από την άλλη πλευρά οι δημόσιες υποδομές να υστερούν.

Οι συναντήσεις αυτές θα γίνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα, θα επικαιροποιούμε τις προσπάθειες μας και θα αξιολογούμε τα αποτελέσματα. Δεσμευόμαστε όλοι μας και οι Δήμαρχοι και οι Βουλευτές και βέβαια εγώ προσωπικά για τις υποχρεώσεις που έχουμε και κυρίως να κωδικοποιήσουμε τα σημαντικότερα προβλήματα και την ατζέντα που θα θέσουμε στον κύριο Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς». 

ΦΩΤΟ@ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ