Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου με αυτόνομο περίπτερο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

ΕΚΘΕΣΗ
06 Μαρτίου 2024 / 15:09

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εξαιρετικές είναι οι προοπτικές και τα μηνύματα για τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ )Στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με δικό της αυτόνομο περίπτερο, μετά από αρκετά χρόνια. Η ΙΤΒ είναι μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις με πάνω από 5.000 εκθέτες από 170 χώρες, 24.000 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά του πλανήτη.  

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις εξαιρετικές είναι οι προοπτικές και τα μηνύματα για τη Ζάκυνθο και την Κέρκυρα, αλλά όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Τρεπεκλής στόχος είναι και η στήριξη και των άλλων νησιών της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Λευκάδας και γενικότερα η ανάδειξη και η προβολή στη Γερμανική αγορά όλων των νησιών της περιφέρειας μας.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο της έκθεσης συναντήθηκε με κορυφαίους, touroperators, αλλά και με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κατέγραψε μεγάλη επισκεψιμότητα και από την πρώτη στιγμή που η έκθεση άνοιξε τις πύλες της πραγματοποιήθηκαν πολλά ραντεβού και συναντήσεις των τουριστικών επιχειρηματιών της Περιφέρειας μας με tour operators και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης μιλώντας στα Μ.Μ.Ε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε δεσμευθεί ότι σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις, όπως είναι η ΙΤΒ στο Βερολίνο θα συμμετέχουμε, ως περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με δικό μας αυτόνομο περίπτερο. Όπως ξέρετε αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, στις αρχές της νέας χρονιάς και το αίτημα για να μας παραχωρηθεί χώρος στην έκθεση έπρεπε να είχε υποβληθεί την προηγούμενη χρονιά, κάτι που δεν έγινε από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και έτσι ξεκινήσαμε έναν αγώνα, με αντίπαλο τον χρόνο και εγώ προσωπικά και οι υπηρεσίες μας και στο τέλος κατορθώσαμε να δεσμεύσουμε τον συγκεκριμένο χώρο, όπου κατασκευάσαμε το δικό μας καλαίσθητο περίπτερο. Το περίπτερο των επιχειρηματιών του τουρισμού όλων των Ιονίων νησιών, οι οποίοι βρίσκονται εδώ, παρόντες και προβάλλουν τα νησιά μας, τον τουριστικό μας προορισμό.

Εμείς ως Περιφέρεια, επιτελέσαμε απλά την υποχρέωσή μας, να δώσουμε το αποτύπωμα που τόσα χρόνια δεν υπήρχε στις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Βρισκόμαστε στη μεγάλη έκθεση του Βερολίνου, υπάρχει ενθουσιασμός και αισιοδοξία ότι η νέα τουριστικής περίοδος θα είναι μια ακόμα καλή χρονιά για τον τουριστικό μας προορισμό, των Ιονίων νησιών.

Είναι γεγονός ότι από την πρώτη ημέρα που άνοιξε τις πύλες της η έκθεση, πολλοί tour operators έρχονται και συζητούν με το δικούς μας επιχειρηματίες και κλείνουν συμφωνίες, τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά, για μια ακόμα επιτυχημένη τουριστική περίοδο, για όλο το Ιόνιο. Στόχος μας είναι με μεθοδευμένες και στοχευμένες κινήσεις να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Τους μήνες της υψηλής ζήτησης, δηλαδή Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, τα νησιά μας έχουν πληρότητες 100%, στόχος είναι να ενισχύσουμε την επισκεψιμότητα τους μήνες, κατά την έναρξη και κατά το κλείσιμό της τουριστικής περιόδου.

Αυτό που μπορώ να πω και να δεσμευθώ, είναι ότι την επόμενη χρονιά, τόσο στο Βερολίνο, όσο και στη μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου στην W.T.M, θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερο περίπτερο για να εξυπηρετούνται γρήγορα και άνετα όλοι οι επιχειρηματίες των Ιονίων Νησιών, στον δικό τους χώρο και να κάνουν τα ραντεβού τους και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες με άνεση. Εύχομαι σε όλους καλή τουριστική χρονιά».

 

ΦΩΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ