Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Kerkyra On», η νέα πλατφόρμα «παραπόνων» των δημοτών Κεντρ. Κέρκυρας

Πλατφόρμα
06 Μαρτίου 2024 / 10:40
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα βγαίνει στον αέρα για δοκιμαστική λειτουργία - Μέσα στο μήνα διαθέσιμη στους δημότες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Kerkyra On που θα αντικαταστήσει την πλατφόρμα Novoville του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, αναμένεται να είναι στον "αέρα " τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Για την έναρξη λειτουργίας και τις μέχρι σήμερα ενέργειες ζήτησε να ενημερωθεί η παράταξη Υδραίου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης λογοδοσίας που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. 

Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διοίκησης Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νίκος Βραδής, στις 29/12/23 υπογράφηκε σύμβαση ανάθεσης για την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας λογισμικού καταχώρησης αιτημάτων, καταγγελιών των δημοτών μέσω web και έξυπνων κινητών τηλεφώνων με τη νέα εταιρεία CROWDPOLICY Ψηφιακές συμμετοχικές υπηρεσίες Ι.Κ.Ε. και συνολική δαπάνη 8.109 ευρώ. Η ανάθεση ισχύει για ένα έτος.

Η ανάθεση αφορά τη χρήση και λειτουργία εξειδικευμένου ηλεκτρονικού διαδικτυακού συστήματος επικοινωνίας καταγραφής & παρακολούθησης αιτημάτων πολιτών και διάδρασης Δήμου– Δημότη μέσω έξυπνων κινητών τηλεφώνων και web που χρησιμοποιείται από την Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου. Το αναφερόμενο σύστημα προσφέρει στους δημότες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία της πόλης. 

Οι Δημότες μπορούν να αναφέρουν προβλήματα καθημερινότητας και να ενημερώνονται για το στάδιο επίλυσης τους, να εκφράζουν τα παράπονά τους για σημαντικά θέματα και να έχουν πρόσβαση σε άλλες διαθέσιμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. 

Τα εκκρεμή ζητήματα

Η προηγούμενη δημοτική αρχή Υδραίου είχε υπογράψει σύμβασηστις 4/6/2020 με την πλατφόρμα Novoville. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος, η νέα δημοτική αρχή επέλεξε τη συγκεκριμένη εταιρεία λόγω χαμηλότερης προσφοράς, γι' αυτό τον λόγο και απαιτήθηκε μια σειρά από ενέργειες προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για τη λειτουργία της νέας εφαρμογής. Ακολούθησαν οι αναγκαίες ανταλλαγές πληροφοριών μεταξύ της παλιάς και της νέας εταιρείας, προκειμένου να καταχωρηθούν τα εκκρεμή αιτήματα στη νέα πλατφόρμα. Επίσης ζητήθηκε η διαγραφή των αιτημάτων των αιτημάτων από την παλιά πλατφόρμα στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR). 

Αφού ολοκληρώθηκε η παραμετροποίηση και η εκπαίδευση του προσωπικού, τις επόμενες ώρες η νέα πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική δοκιμαστική λειτουργία ώστε μέσα στον Μάρτιο, να είναι έτοιμη και στη διάθεση των πολιτών. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.