Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πυρά Υδραίου για την αποκομιδή:Μια ακόμη «κωλοτούμπα» της νέας δημοτικής αρχής

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
04 Μαρτίου 2024 / 15:18

Εφόσον ακολουθούν ακριβώς το δρόμο που και εμείς επιλέξαμε κατά τη δική μας θητεία, προφανώς οι επιλογές μας ήταν σωστές και αυτές αντέγραψαν, επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της παράταξης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την παράταξη «Κέρκυρα 2028» που ηγείται η πρώην Δήμαρχος Μερόποη Υδραίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η νέα δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Πουλημένος εδώ και δύο μήνες δεν ασχολούνται με ενημέρωση των δημοτών για τα σοβαρά ζητήματα του Δήμου αλλά έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους σε φωτογραφίες από καλώδια, λάμπες και μερεμέτια, αναγάγοντας αυτά ως μέγιστο θέμα της πολιτικής τους. Έτσι όμως, υποτιμούν τον κόσμο και τη νοημοσύνη του καθώς αυτά αποτελούν συνήθη πρακτική εργασιών καθημερινότητας που εξάλλου γίνονταν και κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, χωρίς φανφάρες. Η τακτική αυτή της δημοτικής αρχής είναι σκόπιμη προκειμένου να κρύβει τα σοβαρά θέματα που είτε δεν ασχολείται είτε αποφασίζει.

Ένα εξ αυτών είναι και το ζήτημα της αποκομιδής των σκουπιδιών μας, ζήτημα για το οποίο ακούστηκαν πολλά και τεχνιέντως έγινε προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να ρίξουν το ανάθεμα και πάλι στη δική μας παράταξη και διοίκηση.

Εμείς από την πλευρά μας, ως οφείλουμε, ενημερώνουμε λοιπόν τους πολίτες για την αλήθεια. Τις προηγούμενες ημέρες η δημοτική αρχή Πουλημένου δια της αντιδημάρχου Φανής Τσιμπούλη, υπέγραψε φαρδιά-πλατιά τη σύμβαση των 2 ετών συν 1 έτους με προαίρεση για την αποκομιδή των σκουπιδιών μας, προϋπολογισμού περίπου 6 εκ. ευρώ (6.049.464.00 ευρώ για την ακρίβεια).

Και ναι, είναι η ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ για την οποία η σημερινή αντιδήμαρχος που υπέγραψε μαζί με σημερινούς αντιδημάρχους που ήταν αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας, έκαναν ούτε μία, ούτε δύο αλλά 6 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, με απώτερο στόχο προφανώς να ακυρωθεί η διαδικασία και να βρωμίσει η Κέρκυρα. Έξι προσφυγές από τους σημερινούς διοικούντες μόνο και μόνο για να πλήξουν την προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς έννοια για την υγεία των πολιτών, το περιβάλλον και την οικονομία του τόπου.

Έξι προσφυγές στις οποίες πανηγυρικά έχασαν, με δική μας δικαίωση, παρά τη συκοφαντία που μέχρι και πρόσφατα έχουμε δεχθεί. Θα θυμίσουμε λοιπόν εδώ στην κερκυραϊκή κοινωνία την πρόσφατη λάσπη που δεχθήκαμε λίγο πριν παραδώσουμε και λίγο πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή. Όταν, δηλαδή, ο κ. Πουλημένος με την κα Τσιμπούλη και τον κ. Νεράντζη ήρθαν να ενημερωθούν, η υπογράφουσα την σημερινή σύμβαση κ. Τσιμπούλη μας κουνούσε το δάχτυλο λέγοντας μας να μην τολμήσουμε να υπογράψουμε μια τέτοια σύμβαση, ότι δεν είναι συμφέρουσα για τον Δήμο και ότι έχουν αυτοί καλύτερη μελέτη, άλλη πρόταση, θα πάρουν συμβασιούχους το καλοκαίρι και ότι εν τέλει θέλουν να εφαρμόσουν αυτοί τον δικό τους καλό σχεδιασμό γιατί αυτοί ξέρουν καλύτερα πώς να διαχειριστούν την υπόθεση.

Αυτά μας έλεγαν, και με δηλώσεις τους μάλιστα στα ΜΜΕ, τόσο η κ. Τσιμπούλη, όσο και ο κ. Νεράντζης και ο νυν Δήμαρχος κ. Πουλημένος.

Όμως, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα δεν πιάνουν όταν κανείς πρέπει να δώσει λύσεις αποτελεσματικές. Η επιλογή αυτή της δημοτικής αρχής να υπογράψει τη συγκεκριμένη σύμβαση για την αποκομιδή των απορριμμάτων μας, αποδεικνύει περίτρανα δύο βασικά πράγματα. Πρώτον ότι κανένα καλύτερο σχέδιο δεν είχαν και δεν έχουν, ούτε να προτείνουν ούτε και να εφαρμόσουν. Και Δεύτερον, ότι εφόσον ακολουθούν ακριβώς το δρόμο που και εμείς επιλέξαμε κατά τη δική μας θητεία, προφανώς οι επιλογές μας ήταν ΣΩΣΤΕΣ, και αυτές αντέγραψαν.

Ας θεωρήσει δεδομένο η δημοτική αρχή ότι δεν αναμένουμε ούτε ευχαριστώ για τον δρόμο που βρήκαν στρωμένο, ούτε και συγνώμη για τον πόλεμο λάσπης εναντίον μας πάνω στον οποίο στηρίζεται εξάλλου και το όλο αφήγημα της νέας δημοτικής αρχής.

Καλούμε όμως τη δημοτική αρχή να βγει λίγο από την αλαζονεία και την απολυταρχική τακτική, να μην υποτιμά ούτε εμάς ούτε και τους πολίτες διότι μαζί με τις επιλογές που ακολουθεί σε συνδυασμό με την ασυνέπεια λόγων και πράξεων θα γίνουν μνημειώδεις τα έργα και οι ημέρες της. Γιατί, κοινώς, ούτε η Κομανέτσι δεν έχει κάνει τέτοια «κολωτούμπα». 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ