Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: Αδιάλλακτος ο Κυρανάκης για την παράταση της κτηματογράφησης της Κέρκυρας έως 31/12

ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ
01 Μαρτίου 2024 / 15:37

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα κτηματογράφησης της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ) Αδιάλλακτος απέναντι στα αιτήματα της κερκυραϊκής κοινωνίας, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Κυρανάκης για παράταση στην κτηματογράφηση. Ο βουλευτής Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης παρουσίασε σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε, το απίστευτο μπάχαλο που επικρατεί στη μεταφορά και ψηφιοποίηση των αρχείων των Υποθηκοφυλακείων και την αδυναμία ανταπόκρισης στην ασφυκτική προθεσμία για την κτηματογράφηση του Νομού Κέρκυρας.

Τόνισε ότι 350.000 δικαιώματα (περίπου) είναι αδύνατο να κτηματογραφηθούν εντός διμήνου και ζήτησε προθεσμία μέχρι το τέλος του 2024, βάσει σχετικών αιτημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου, του ΤΕΕ Κέρκυρας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων.

«Η Κέρκυρα είναι ανάστατη. Γνωρίζετε τις  ιδιαιτερότητες στην Κέρκυρα, τον Ιόνιο Αστικό Κώδικα; Γνωρίζετε ότι οι αντιρρήσεις επί των δασικών χαρτών έχουν προχωρήσει μόλις στο 30%; Γνωρίζετε ότι έχουμε μόνο μια ημέρα την εβδομάδα για έρευνα στο αρχείο του πρ. Υποθηκοφυλακείου Όρους; Σας προειδοποιώ ότι δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να ολοκληρωθεί το έργο της κτηματογράφησης στην Κέρκυρα μέχρι τον Απρίλιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυλωνίτης.

 Αποκάλυψε δε, ότι «ακόμη κι αυτή την ισχνή δίμηνη παράταση δεν την δώσατε εσείς, όπως παρουσιάστηκε από τα τοπικά στελέχη σας, αλλά όπως προκύπτει από έγγραφο που σας καταθέτω η «Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ» έκανε χρήση της νόμιμης δυνατότητας και παρέτεινε την προθεσμία υποβολής μέχρι την 12η/4/2024».  

Ακολουθεί το βίντεο της συζήτησης:

https://www.youtube.com/watch?v=Y9hwdFb70kM

 

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ