Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Πρεμιέρα» των συνεδριάσεων λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου Κεντρ. Κέρκυρας

Λογοδοσία
29 Φεβρουαρίου 2024 / 14:20
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συγκαλείται για πρώτη φορά το δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας σε Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας, όπως προβλέπει ο νέος νόμος, η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (κτίριο πρώην Νομαρχίας – Διεύθυνση: Σαμάρα 13), τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.00.

Τα θέματα: 

1η Ερώτηση από τον Επικεφαλής της Παρατάξεως «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων» Γιάννη Μπορμπότη:

Ποια μέτρα θα πάρει η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση της επικινδυνότητας του σχολικού συγκροτήματος στο Μαντούκι.

2η Ερώτηση από τη Δημοτική Σύμβουλο της Παρατάξεως «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων» κα Μυρσίνη Χαραλάμπους:

Ποια μέτρα θα πάρει η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή Κωτσέλα.

3η Ερώτηση από τη Δημοτική Σύμβουλο την Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων» κα Ευτυχία Γραμμένου:

Ποια μέτρα θα πάρει η Δημοτική Αρχή ώστε να λυθούν τα προβλήματα στο βιολογικό Λιαπάδων.

Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Με το νέο νόμο 5056/2023, το δημοτικό συμβούλιο κάθε δύο μήνες συγκαλείται υποχρεωτικά σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής. H παράλειψη σύγκλησης του συμβουλίου στην ανωτέρω προθεσμία για λόγους που δεν άπτονται ανωτέρας βίας αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα θέμα.

Εφόσον έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από 10 θέματα, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για τα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν και τα οποία εγγράφονται στην ημερήσια διάταξη. Στην ημερήσια διάταξη εγγράφονται έως τρία θέματα που προτείνονται από συμβούλους της πλειοψηφίας.

Ειδικά για αυτή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν απαιτείται απαρτία. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.