Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέος Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ο Αχιλλέας Μάζης

Αχιλλέας Μάζης
27 Φεβρουαρίου 2024 / 23:59
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία εν μέσω διαξιφισμών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ορίστηκε ο Αχιλλέας Μάζης, πρώην Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης.

Μέλη εκλέχτηκαν: Μικαέλα Φαϊτά, Ευθύμιος Πουλημένος, Σταμάτης Μάλιος και Γ. Στογιάννος.

Στη συζήτηση του θέματος δημιουργήθηκαν εντάσεις, όταν στην τοποθέτησή του ο Αχιλλέας Μάζης ευχήθηκε να αναλάμβανε το 2019, καθώς, όπως ανέφερε, η επιχείρηση  πριν αναλάβει η Μερόπη Υδραίου, λειτουργούσε υποδειγματικά. 

Η παρατήρηση του αυτή δημιούργησε ένταση με τη Μερόπη Υδραίου, η οποία υπενθύμισε ότι τα οικονομικά της επιχείρησης επλήγησαν από τις διαδοχικές κρίσεις της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης. Τόνισε δε, ότι ο Αχιλλέας Μάζης έχει κάνει αγωγή στην επιχείρηση διεκδικώντας αναδρομικά επιδομάτων και αναρωτήθηκε εάν θα συνεχίσει να προβάλλει αξιώσεις ως πρόεδρος της επιχείρησης.

Οι τόνοι ανέβηκαν έντονα και από τις δύο πλευρές, με τον Δήμαρχο Στέφανο Πουλημένο να επεμβαίνει ώστε να βάλει τέλος στην ένταση, παραπέποντας κάθε περαιτέρω συζήτηση σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει για τη ΔΕΥΑΚ. 

Την πρόταση υπερψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ομοίως ψήφισε και η παράταξη Υδραίου, με τις παρατηρήσεις που έγιναν για τον Αχιλλέα Μάζη.

Ο Γιώργος Καρύδης ψήφισε λευκό, ενώ ο Τάκης Μεταλληνός αποχή.

 

 

 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.