Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δράσεις του «Αθηναγόρειου» για την Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας
19 Φεβρουαρίου 2024 / 11:22

Το 4ο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο οργάνωσε δράσεις για την κατανόηση της σημασίας και της συμβολής της ελληνικής γλώσσας στον παγκόσμιο πολιτισμό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ελληνικής Γλώσσας το 4ο Πειραματικό σχολείο Κέρκυρας – Αθηναγόρειο οργάνωσε δράσεις για την κατανόηση της σημασίας και της συμβολής της ελληνικής γλώσσας στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η οργάνωση συζητήσεων με τη λογοτέχνη Χαρούλα Βερίγου - Μπάντιου, (λογοτεχνικό ψευδώνυμο Ζωή Δικταίου), βιβλίων για παιδιά, νέους και ενήλικες, η οποία επισκέφθηκε τη σχολική μονάδα για να υποστηρίξει τους στόχους του.  Η κα Βερίγου, απλή και προσιτή, προσπάθησε με το διάλογο και τη συζήτηση να αποδείξει πόσο μεγάλη είναι η δύναμη της γλώσσας και η σπουδαιότητα της ανάγνωσης βιβλίων, ιδιαίτερα από τα μικρά παιδιά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγάλων τάξεων ενημερώθηκαν για τον τρόπο επιλογής των θεμάτων των βιβλίων της, για το πότε και πως ξεκίνησε τη συγγραφή βιβλίων, τον τρόπο συγγραφής και έκδοσής τους κ.ά.

Η συγγραφέας απαντώντας στα ερωτήματα των παιδιών είπε ότι τα βιβλία από μαθήτρια την βοηθούσαν να ταξιδεύσει, να ξεφύγει από οποιοδήποτε πρόβλημα, να ζήσει με τους ήρωες άλλες εποχές, να φανταστεί ένα καλύτερο κόσμο.

Η κα Βερίγου με τη συγγραφική της ευαισθησία και την αμεσότητα που διαθέτει κατάφερε με τον υπέροχο και προσιτό τρόπο της να αναδείξει τη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας και το πόσο τυχεροί πρέπει να αισθανόμαστε που αποτελεί αυτή τη μητρική μας γλώσσα.

Τα παιδιά έδειξαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον που μόνα τους ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη διεύρυνση της συζήτησης και την απάντηση στα πολλά ερωτήματά τους.

Ο Διευθυντής

Παναγιώτης Ποζίδης