Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολιτιστικές δράσεις του 4ου Πειραματικού Δημοτικού «Αθηναγόρειο»

Αθηναγόρειο
12 Φεβρουαρίου 2024 / 12:45

Τα παιδιά επισκέφθηκαν αρχικά τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Κέρκυρας «Λορέντζος Μαβίλης», ενώ σε επόμενο μάθημα επισκέφτηκαν την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πολιτιστικός και χορευτικός όμιλος καινοτομίας και δεξιοτήτων του 4ου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Κέρκυρας - Αθηναγόρειο «Ας κρατήσουν οι χοροί» πραγματοποιεί ενημερωτικές επισκέψεις γνωριμίας και συνεργασίας με χορευτικούς συλλόγους της Κέρκυρας με στόχο, τα παιδιά μέσα από την εκμάθηση των παραδοσιακών χορών να αγαπήσουν τη λαϊκή μας παράδοση και να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μεταβίβαση και στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο πλαίσιο των δράσεων, που πραγματοποιούνται μετά τη λήξη των μαθημάτων του κανονικού προγράμματος του σχολείου, τα παιδιά επισκέφθηκαν αρχικά τον Ηπειρωτικό Σύλλογο Κέρκυρας «Λορέντζος Μαβίλης», ενώ σε επόμενο μάθημα επισκέφτηκαν την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας.

Στην Εύξεινο  Λέσχη Ποντίων Κέρκυρας τα παιδιά μπόρεσαν να δουν και να επεξεργαστούν από κοντά τις χαρακτηριστικές ανδρικές και γυναικείες ποντιακές φορεσιές και κατάφεραν με τον μοναδικό τρόπο τους να συμμετάσχουν ενεργά σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού. Αυτό που πραγματικά ήταν εκπληκτικό ήταν η συμμετοχή και η εξαιρετικά επιτυχημένη ανταπόκρισή τους στην εκμάθηση των ποντιακών χορών, με την καθοδήγηση του Πόντιου δασκάλου Γιώργου Ιακωβίδη.

Οι βιωματικές αυτές προσεγγίσεις της γνώσης και της ανάπτυξης στάσεων των παιδιών έχουν μεγάλη αξία, αφού δείχνουν έναν άλλο δρόμο πρόκλησης του ενδιαφέροντος και της συμμετοχής τους, ώστε να επιτυγχάνονται οι σκοποί της μάθησης.

Οι δράσεις του ομίλου θα συνεχιστούν με προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις και σε άλλους πολιτιστικούς - χορευτικούς συλλόγους της Κέρκυρας, με το συντονισμό του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου Ηλία Γιώτη.