Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος: «Να εξαιρεθούν τα Ιόνια από το πανελλαδικό lockdown»

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
05 Nov 2020 / 09:37

Όχι σε γενικευμένο lockdown, αλλά εφαρμογή μέτρων, τα οποία να προσιδιάζουν στο επιδημιολογικό φορτίο των νησιών του Ιονίου, προτείνει ο πρώην Περιφερειάρχης ζητώντας από την Ρόδη Κράτσα να απαιτήσει κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την εξαίρεση των Ιονίων Νήσων από το πανελλαδικό lockdown και εφαρμογή μέτρων, τα οποία να προσιδιάζουν στο επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στα νησιά, ζητά -με τοποθέτησή του στα social media- ο πρώην Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.» μάλιστα, χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις κάνοντας λόγο για «τέλος στην ανοχή απέναντι στους άχρηστους και επικίνδυνους, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην Π.Ι.Ν. / Κράτσα».

Γράφει ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος στο Facebook:

«ΚΙΚΙΛΙΑΣ: «γενικό lockdown σε λίγες ημέρες». Η απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης οδηγεί την χώρα σε νέα οικονομική κρίση με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους και την μεγάλη πλειοψηφία των πολύ μικρών, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΤΕΛΟΣ στην ανοχή απέναντι στους άχρηστους και επικίνδυνους, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στην ΠΙΝ / Κράτσα!

• Ζητήσαμε διπλασιασμό του bonus για τους επικουρικούς γιατρούς, ως κίνητρο παρουσίας στα νοσοκομεία του Ιονίου, ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ.

• Ζητήσαμε πραγματική αύξηση των ελέγχων στα αεροδρόμια για τους επισκέπτες από το εξωτερικό, ΜΑΣ ΛΟΙΔΩΡΗΣΑΝ.

• Ζητήσαμε έλευση συνεργείου του ΕΟΔΥ για τους ελέγχους στο λιμάνι της Κέρκυρας, ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

• Ζητήσαμε την άμεση ίδρυση και λειτουργία 3 νέων ΤΟΜΥ με πόρους του ΕΣΠΑ (πάνω από 4 εκατομ. ευρώ έχουν δοθεί για τον σκοπό αυτό στην 6η ΥΠΕ απο την ΠΙΝ / ΑΝΑΣΑ), ΕΚΑΝΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ.

• Ζητήσαμε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που μεταφέρονται στα σχολεία στο 65% ανά λεωφορείο, ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ.

• Ζητήσαμε την εκπόνηση ενός ειδικού σχεδίου για την στήριξη των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΣΤΕΙΛΑΝ (ΠΕΤΑΞΑΝ) 30 ΕΚΑΤ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΠΟΥ... ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΑΝ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 14 ΕΚΑΤΟΜ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Φτιάνουν πιά τα ανόητα και οριζόντια μέτρα για όλη την χώρα.

Τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ και μάλλον όλα τα νησιά της χώρας μπορεί και πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση.

Η ΠΙΝ / Κράτσα μπορεί, έστω για μια φορά, να πεί ΟΧΙ στην κυβέρνηση της ΝΔ, να ζητήσει την εξαίρεση των ΙΟΝΙΩΝ και την εφαρμογή μέτρων που προσιδιάζουν στο επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει αυτή την στιγμή στα νησιά μας;»