Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: "Ανέκδοτο η παράταση κτηματογράφησης της Κέρκυρας για μόλις δύο μήνες"

ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ
08 Φεβρουαρίου 2024 / 16:05

"Η ολιγωρία της Κυβέρνησης να διευθετήσει εγκαίρως την υποχρέωσή της για την ποιοτική και έγκυρη κτηματογράφηση της χώρας, η αποδυνάμωση των αρμόδιων γραφείων και δομών της περιφέρειας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μετακυλίοντας ευθύνες, κόστος και πρόσθετα άγχη στους πολίτες"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η παράταση για την κτηματογράφηση της ακίνητης περιουσίας των Κερκυραίων για μόλις δύο μήνες, που παρεμπιπτόντως ανακοινώθηκε από τον τοπικό βουλευτή της ΝΔ αντί του θεσμικού υπευθύνου που είναι το αρμόδιο Υπουργείο.

Έχω ήδη καταθέσει αναφορά στη Βουλή, με τα αιτήματα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, με την οποία ζητούμε ικανό διάστημα παράτασης, το οποίο έχει προσδιοριστεί από τους ως άνω φορείς σε έξι μήνες κατ' ελάχιστο. Σε άλλη περίπτωση, αν η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντιληφθεί τα ειδικά προβλήματα που συντρέχουν για την Κέρκυρα προειδοποιώ ότι το έργο της κτηματογράφησης στο νομό μας θα οδηγηθεί σε φιάσκο. Η ισχνή προσέλευση ήδη το αποδεικνύει.

Η ολιγωρία της Κυβέρνησης να διευθετήσει εγκαίρως την υποχρέωσή της για την ποιοτική και έγκυρη κτηματογράφηση της χώρας, η αποδυνάμωση των αρμόδιων γραφείων και δομών της περιφέρειας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μετακυλίοντας ευθύνες, κόστος και πρόσθετα άγχη στους πολίτες. Επιμένω στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και θα επανέλθω αν χρειαστεί.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ