Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση στην κτηματογράφηση της Κέρκυρας έως 13 Απριλίου

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
08 Φεβρουαρίου 2024 / 11:30
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Την είδηση γνωστοποίησε ο βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας μετά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Κυρανάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρατάθηκε κατά δυο μήνες η εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων κτηματογράφησης για την ΠΕ Κέρκυρας, όπως γνωστοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε για το συγκεκριμένο ζήτημα με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Κυρανάκη, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο. 

Oι ενδιαφερόμενοι, έχουν πλέον περιθώριο μέχρι τις 13 Απριλίου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 13 Φεβρουαρίου με την προσέλευση ωστόσο να είναι περιορισμένη και για το λόγο αυτό υπήρξαν παρεμβάσεις του ΤΕΕ και του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας για την αναγκαιότητα της παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας.

Το θέμα είχε αναδείξει και ο κ. Γκίκας με επιστολή του προς τον Υφυπουργό ζητώντας να δοθεί παράταση για τη κτηματογράφηση της Κέρκυρας, ενώ παρέμβαση υπήρξε και από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αυλωνίτη, με αναφορά προς τον κ. Κυρανάκη με συνημμένα τα αιτήματα του ΤΕΕ και του ΔΣΚ ζητώντας άμεσες  ενέργειες.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Γκίκας:

Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κώστα Κυρανάκη Konstantinos Kyranakis, με τον όποιον είχα σήμερα μια παραγωγική συνάντηση, γιατί ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και παρατείνει κατά 2 μήνες την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων κτηματογράφησης της Κέρκυρας (μέχρι 13 Απριλίου 2024).

Επίσης με ενημέρωσε για την νέα γεωπύλη του Ελληνικού Κτηματολογίου ( maps.ktimatologio.gr ) όπου φαίνονται ήδη τα πρωτόλεια προκαταρκτικά υπόβαθρα των διαφόρων ιδιοκτησιών με ΚΑΕΚ, τα οποία, όπως είναι ευνόητο, δεν είναι ακριβή (έχουν λάθη).

Καλό συνεπώς θα είναι οι πολίτες να ελέγξουν από τώρα τους χάρτες, να εντοπίσουν τις ιδιοκτησίες τους και φυσικά να προβούν στις αναγκαίες διορθώσεις υποβάλλοντας εμπρόθεσμα τις δηλώσεις τους με τα ανάλογα τεκμήρια των ιδιοκτησιών τους.

ΦΩΤΟ FB/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ

 

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.