Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καταγγελίες συνδικαλιστικών διώξεων σε ΔΕΥΑΚ & ΟΤΕ

Εργατικό Κέντρο
18 Μαρτίου 2016 / 21:44

Δύο κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας καταγγέλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Χαρακτηριστική και πολύ πρόσφατη είναι η πέρα ως πέρα ανήθικη, αντιθεσμική και σαφώς αντιδημοκρατική επίθεση στην οποία προέβη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ κατά συνδικαλιστών του οργανισμού, επιδιώκοντας μάταια να καταστήσει ακόμη και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου της Κέρκυρας επιζήμιο για το κοινωνικό σύνολο. Τραγικότερο δε που η δημοτική παράταξη με την οποία εκλέχθηκε, τον ανέχεται ακόμη στους κόλπους της, θυσιάζοντας τον ιδεολογικό της προσανατολισμό υπέρ μικροκομματικών ή κάθε είδους εμπαθειών.»

Εξίσου έντονα προβληματίζει και η περίπτωση του ΟΤΕ, καθώς ως φαίνεται η διοίκηση της εταιρείας δεν συμμορφώνεται στις σαφείς υποδείξεις της Επιθεώρησης Εργασίας η οποία με γραπτή της αναφορά ενημέρωσε πως κατά τον έλεγχο που διεξήγαγε στις υπηρεσίες του ΟΤΕ στην Κέρκυρα, εντόπισε παραβιάσεις των κείμενων διατάξεων, ειδικά όταν αυτές άπτονται της ασφάλειας των εργαζόμενων.
Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, ο ΟΤΕ στην Κέρκυρα όχι μόνον δεν εναρμονίζεται με τις κείμενες διατάξεις και τις σαφείς υποδείξεις της Ελληνικής Πολιτείας, όπως αυτή νόμιμα εκπροσωπείται από τη Δημόσια Υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας, αντιθέτως προβαίνει σε έμμεση υλοποίηση των απειλών και των εκβιασμών, μέσω αδικαιολόγητα αρνητικής αξιολόγησης συνδικαλιστών.
Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει :«Το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας, έχει θεσμική και ηθική υποχρέωση να αναδεικνύει αυτά τα περιστατικά και να προβαίνει σε όλες τις από το νόμο προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα του συδικαλισμού».