Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κύκλωμα κοκαΐνης: Προφυλακιστέοι, η τοποτηρήτρια και ένας 36 χρόνος

ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ
18 Ιανουαρίου 2024 / 09:51
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το μεσημέρι παρουσιάζεται ενώπιον του Ανακριτή ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Προφυλακιστέα κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ακόμη δύο μέλη της ελληνοαλβανικής συμμορίας κοκαΐνης μετά την απολογία τους.

Πρόκειται για την 45χρονη Αλβανίδα που είχε το ρόλο του «τοποτηρητή» στην Κέρκυρα και ανήκε στον ηγετικό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης και έναν 36χρονο Αλβανό. Οι δυο τους οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι, ενώπιον του Τακτικού Ανακριτή με την διαδικασία να κρατάει μέχρι αργά το βράδυ, οπότε και αποφασίστηκε η προσωρινή κράτησή τους.

Σε απολογία καλείται σήμερα, Πέμπτη, ο φερόμενος ως «υπαρχηγός» του κυκλώματος.  Ο 32χρονος Αλβανός κινούσε τα νήματα εκ των έσω, αφού μολονότι ήταν έγκλειστος στις φυλακές Τρικάλων οργάνωνε τη μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Κέρκυρα.

Η ανακριτική διαδικασία ολοκληρώνεται το Σάββατο με τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της οργάνωσης, έναν 38χρονο Αλβανό.

 

Πέντε προφυλακίσεις

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 5 άτομα από την πολυμελή εγκληματική οργάνωση, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δυο Έλληνες, ηλικίας 36 και 39 χρονών και ακόμη δυο ημεδαποί, ο αποταχθείς αστυνομικός και μια γυναίκα, με τον επιπλέον όρο της εγγύησης.

ΦΩΤΟ@ΕΛ.ΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.