Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κύκλωμα κοκαΐνης: Στον Ανακριτή σήμερα η 45χρονη «τοποτηρήτρια» και ακόμη ένας κατηγορούμενος

ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ
17 Ιανουαρίου 2024 / 10:07
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Η διαδικασία της ανάκρισης θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη, με τον φερόμενος ως «υπαρχηγό»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ακόμη δυο άτομα του ελληνοαλβανικού κυκλώματος κοκαΐνης  θα περάσουν σήμερα την πόρτα του Τακτικού Ανακριτή Κέρκυρας.

Πρόκειται για την 45χρονη Αλβανίδα, η οποία είχε τον ρόλο του «τοποτηρητή» στην Κέρκυρα, καθώς ήταν υπεύθυνη για την παραλαβή των ναρκωτικών από τους «μεταφορείς», τη νόθευση, τον καταμερισμό των ποσοτήτων και εν συνεχεία την πώληση αυτών στους διακινητές κατ’ εντολή του «αρχηγού» και του «υπαρχηγού».

Η κατηγορούμενη που ανήκει στον ηγετικό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν μεταξύ των μελών του κυκλώματος που κλήθηκαν χθες σε απολογία, ωστόσο πήρε προθεσμία και οδηγείται σήμερα εκ νέου στον Ανακριτή.

Παράλληλα θα εξεταστεί και ένας 36χρονος Αλβανός που συνελήφθη κι αυτός μαζί με άλλους εννιά ως μέλη του κυκλώματος.

Αύριο ο «υπαρχηγός»

Η διαδικασία της ανάκρισης θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη, με τον φερόμενος ως «υπαρχηγό». Πρόκειται για έναν 32χρονο Αλβανό που κινούσε τα νήματα, ενώ ήταν έγκλειστος στις φυλακές των Τρικάλων και ήταν επιφορτισμένος κυρίως με την οργάνωση της μεταφοράς των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Κέρκυρα.

Η διαδικασία της ανάκρισης θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, με τον φερόμενος ως «εγκέφαλο» της υπόθεσης, έναν 38 χρονο Αλβανό. Ο «αρχηγός», ήταν υπεύθυνος για την εύρεση των ποσοτήτων της κοκαΐνης, την οργάνωση του ηγετικού πυρήνα, καθώς και για τον καταμερισμό ενεργειών στα υπόλοιπα μέλη παρέχοντας τους οδηγίες για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν κριθεί προφυλακιστέα τρία μέλη του κυκλώματος, δυο Αλβανοί και μια Ελληνίδα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.