Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- μελών εξεταστικής για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών

ΤΕΜΠΗ
10 Ιανουαρίου 2024 / 10:38

"Καταρρέει για άλλη μία φορά το αφήγημα της ΝΔ ότι πρόκειται μόνο για ανθρώπινο λάθος ενός σταθμάρχη, ο οποίος - σύμφωνα με τον κ. Ρέππα - δεν προσελήφθη με αξιοκρατικά κριτήρια"

ΑΘΗΝΑ (Αλ. Αυλωνίτης). Αποκαλυπτική ήταν η κατάθεση του πρ. Υπουργού Μεταφορών – Υποδομών κου Δ. Ρέππα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν πολλοί λόγοι – αιτίες που οδήγησαν στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, όπως η μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης από τον Ιούλιο του 2019 και μετά, που αν λειτουργούσε θα είχε αποτρέψει το δυστύχημα, ενώ παράλληλα, ανέφερε ότι η ευθύνη αποκατάστασης της τηλεδιοίκησης στη Λάρισα ανήκε αποκλειστικά στην Κυβέρνηση. 

Να σημειωθεί ότι μολονότι η επισκευή του τοπικού συστήματος τηλεδιοίκησης στη Λάρισα που τέθηκε εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019 εξαιτίας πυρκαγιάς κόστιζε μερικές χιλιάδες ευρώ, η βλάβη δεν αποκαταστάθηκε ποτέ από την κυβέρνηση της ΝΔ. 

Καταρρέει για άλλη μία φορά το αφήγημα της ΝΔ ότι πρόκειται μόνο για ανθρώπινο λάθος ενός σταθμάρχη, ο οποίος - σύμφωνα με τον κ. Ρέππα - δεν προσελήφθη με αξιοκρατικά κριτήρια, ενώ κατά την εξέτασή του εξέφρασε την πεποίθηση ότι ήταν ακατάλληλος για τη θέση αυτή και δεν έπρεπε να τοποθετηθεί εκεί. 

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θεωρούμε δεδομένες τις κυβερνητικές ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, που έχουν το ονοματεπώνυμο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων – όπως κατέθεσε και ο κ. Ρέππας – το εμπιστευτικό έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που κοινοποιήθηκε στο Υπ. Μεταφορών στις 4/10/2021. 

Οι Βουλευτές – μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής: Β. Κόκαλης Αλ. Αυλωνίτης Δ. Καλαματιανός Γ. Σαρακιώτης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ