Πέμπτη 25.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας στο νέο πρόγραμμα ERASMUS, XPLORE

3ο ΓΕΛ
09 Ιανουαρίου 2024 / 10:05

Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας όπου συναντήθηκαν εκπαιδευτικοί από σχολεία της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Ιταλίας, και από την Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ομάδα Erasmus του 3ου ΓΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ πραγματοποίησε το Δεκέμβριο την πρώτη κινητικότητα του νέου προγράμματος που θα υλοποιηθεί κατά τη διετία 2023-2025 και έτυχε πολύ καλής αξιολόγησης κατά τη διαδικασία έγκρισής του 97/100. Το ακρωνύμιο είναι: XPLORE (Experiencing Platforms for orientation redesign). Σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας για τον επανασχεδιασμό του επαγγελματικού προσανατολισμού. Η νέα αυτή πλατφόρμα βασισμένη στο gamification θα αποτελέσει ένα νέο εργαλείο με το οποίο οι μαθητές μεταφερόμενοι σε ένα εικονικό κόσμο θα ανακαλύπτουν τις δεξιότητες και τις κλήσεις τους. Αυτό θα αποτελέσει μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους εμπλεκόμενους. 

Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της  Ρουμανίας όπου συναντήθηκαν εκπαιδευτικοί από σχολεία της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Ιταλίας, και από την Κέρκυρα. Το 3ο Γελ Κέρκυρας εκπροσώπησαν οι  εκπαιδευτικοί Κοντοστάνος Σπυρίδων, Πολυμέρης Γεράσιμος, Γαστεράτος Γεράσιμος και Χονδρογιάννη Φωτεινή. Επιστημονικός συνεργάτης του προγράμματος είναι το Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος και ορίστηκε το ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των "πακέτων εργασίας" όπου είναι χωρισμένο το νέο αυτό  σχέδιο. Τους δόθηκε όμως και η ευκαιρία να γνωρίσουν και το Βουκουρέστι το οποίο αποτέλεσε για εκείνους μια ευχάριστη έκπληξη με την αρχιτεκτονική, τα μουσεία του και την ραγδαία ανάπτυξη του. 

Τα σχέδια Erasmus με κωδικό KA220 αποτελούν μια ξεχωριστή δραστηριότητα για τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς  δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους  ωφελήσουν  στο έργο τους.

Η παιδαγωγική ομάδα αποτελείται από τους: Κοντοστάνος Σπύρος (συντονιστής), Πολυμέρης Γεράσιμος, Χονδρογιάννη Φωτεινή, Γαστεράτος Γεράσιμος, Κογεβίνα Ελισσάβετ, Εσκιτζίογλου Αγγελος, Αγάθος Σταμάτης, Διαμαντίδου Ελπίδα, Φορτώσης Ιωάννης. Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ είναι η κ. Ιφιγένεια Ρακοπούλου.