Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το νέο Προεδρείο του Δημ. Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας

Προεδρείο
08 Ιανουαρίου 2024 / 17:16
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πρόεδρος ο Ξενοφών Αλαμάνος, Αντιπρόεδρος η Χρυσούλα Τόμπρου (Υδραίου) και Γραμματέας η Μυρσίνη Χαραλάμπους (ΛΑΣΥ)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Προεδρείο του εξέλεξε σήμερα το νέο δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας στην πρώτη του Ειδική Συνεδρίαση που έγινε στην Ιόνιο Βουλή.

Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Ξενοφών Αλαμάνος, Αντιπρόεδρος η Χρυσούλα Τόμπρου (Υδραίου) και Γραμματέας η Μυρσίνη Χαραλάμπους (ΛΑΣΥ). Στη συνεδρίαση προήδρευσε ως πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος ο Μάκης Ανυφαντής. 

Υπέρ με 36 ψήφους εξελέγη ο Φώντας Αλαμάνος ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθένειας. Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις του Γ. Καρύδη λόγω της απουσίας του κ. Αλαμάνου και η παράταξη του T. Μεταλληνού για πολιτικούς λόγους ως αντίθετη στον νέο Νόμο που αποκλείει τις μικρές παρατάξεις.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Χ. Τόμπρου με 37 υπέρ και μια λευκή ψήφο από τον Τάκη Μεταλληνό και Γραμματέας η Μυρσίνη Χαραλάμπους επίσης με 37 υπέρ και ένα λευκό του Τάκη Μεταλληνου.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας θα απαρτίζεται πλέον από 39 μέλη. Εξ αυτών, 23 θέσεις καταλαμβάνει η παράταξη της πλειοψηφίας του Δημάρχου Στέφανου Πουλημένου, 11 θέσεις η παράταξη της απελθούσας Δημάρχου Μερόπης Υδραίου, 3 έδρες έχει η Λαϊκή Συσπείρωση και από μία έδρα έχουν οι Γιώργος Καρύδης και Τάκης Μεταλληνός.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.