Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Tέλη Μαρτίου oλοκληρώνεται η διάστρωση του διαδρόμου στο «Ι. Καποδίστριας»

ΓΚΙΚΑΣ
20 Δεκεμβρίου 2023 / 17:46
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσκεψη βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανου Γκίκα και ενημέρωση από τον Αερολιμενάρχη

KΕΡΚΥΡΑ. Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας επισκέφθηκε την Τετάρτη 20/12 ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στ. Γκίκας, όπου είχε συνάντηση με τον Αερολιμενάρχη Σπ. Κωστούρο. Ο Αερολιμενάρχης ενημέρωσε το βουλευτή για την εξέλιξη των εργασιών και για την επιβατική κίνηση του 2023. Στη συνέχεια ο Στ. Γκίκας επισκέφθηκε το εργοτάξιο και προχώρησε σε δηλώσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Ενημερώθηκα σήμερα από τον Αερολιμενάρχη Σπύρο Κωστούρο για τα εν εξελίξει έργα στο Αεροδρόμιό μας, αλλά και για τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό έργων αναβάθμισης του Αεροδρομίου. Ενημερώθηκα επίσης και για την φετινή επιβατική κίνηση όπου τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Το 2022 οι αφίξεις ανήλθαν σε 1.800.000, ενώ το 2023 είχαμε ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς φθάσαμε τις 2.100.000 αφίξεις.

Επίσης είναι πολύ σημαντική η ήδη ειλημμένη απόφαση για νέα επέκταση κατά 10.000 τ.μ. του Επιβατικού Σταθμού του Αεροδρομίου, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αυξημένης επιβατικής κίνησης.

Τώρα, σε ότι αφορά στα εκτελούμενα έργα, μέσα στους επόμενους 2,5 μήνες θα διαστρωθούν ακόμα 1.200 μέτρα του διαδρόμου του Αεροδρομίου και θα υπολείπονται για το επόμενο έτος ακόμα 600 περίπου μέτρα.  Μετά το πέρας των εργασιών το συνολικό μήκος του διαδρόμου θα ανέρχεται στα 2.475 μέτρα.

Οι εργασίες στον τροχόδρομο έχουν επίσης προχωρήσει σε ποσοστό 75% και αναμένεται μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024 να έχει περατωθεί το έργο».

Χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων

«Ένα επιπλέον έργο σε εξέλιξη, είναι αυτό της διαμόρφωσης του χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων. Αναμένεται να ολοκληρωθεί και αυτό μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024 και περιλαμβάνει την τοποθέτηση και νέας περίφραξης.

Τα έργα στο σύνολό τους θα ξεπεράσουν τα 35 εκ. Ευρώ.

Ευχαρίστησα τον κ. Κωστούρο για την ενημέρωση και τόνισα πόσο σημαντική καθίσταται η αναβάθμιση του Αεροδρομίου μας το οποίο σε λίγα χρόνια θα έχει επιβατικό σταθμό 40.000 τ.μ. και υπερσύγχρονες λοιπές υποδομές.».

ΦΩΤΟ: Στέφανος Γκίκας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.