Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή νέου βιολογικού στην Κ.Κορακιάνα - Άγ.Μάρκο (video)

ΔΙΑΔΕΥΑΚ
19 Δεκεμβρίου 2023 / 12:19
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Το έργο έχει ορίζοντα υλοποίησης τους 24 μήνες και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη σύμβαση του έργου κατασκευής νέου βιολογικού Αγίου Μάρκου, αντικατάστασης και επέκτασης αποχέτευσης Κ.Κορακιάνας υπέγραψε το πρωί της Τρίτης (19/12) η Πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ Μερόπη Υδραίου και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας του έργου «ΗΡΩΝ ΑΤΕ».

Το έργο με τίτλο  «Κατασκευή αποχέτευσης Κάτω Κορακιάνας-Αγίου Μάρκου»,
χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με αρχικό προϋπολογισμό 11.274.577,40 ευρώ, ενώ με την έκπτωση το τελικό ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 10.284.028 ευρώ.

Όπως τόνισε η κ. Υδραίου πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό  έργο, το οποίο ανέμενε για χρόνια η τοπική κοινωνία, προκειμένου να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα  με τον βιολογικό καθαρισμό.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, διότι στην περιοχή αυτή και κυρίως στην τουριστική περιοχή του Ύψου, του Αγίου Μάρκου αλλά και ευρύτερα, είχαμε πάρα πολλά προβλήματα για πολλά χρόνια όσον αφορά τον βιολογικό καθαρισμό, τα οποία αποτελούσαν  προσβολή για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού μας περιβάλλοντος αλλά και δυσφήμιση για τις τουριστικές αυτές περιοχές», ανέφερε η κ. Υδραίου.

Σε 24 μήνες

Το έργο έχει ορίζοντα υλοποίησης τους 24 μήνες, ενώ προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση του, τριετή λειτουργία από τον ανάδοχο.

«Τα δείγματα γραφής από τη συνεργασία μας με την εταιρεία ΗΡΩΝ είναι εξαιρετικά και χαιρόμαστε πολύ που έχουμε να κάνουμε με μια αξιόπιστη εταιρεία που εκτελεί άρτια τεχνικά έργα και εντός χρονοδιαγράμματος», συμπλήρωσε η κ. Υδραίου.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας δήλωσε ότι το έργο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται άμεσα, καθώς ήδη έχει γίνει η απαιτούμενη προεργασία με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Υπενθυμίζεται ότι η ίδια εταιρεία έχει κατασκευάσει και τον βιολογικό της πόλης.

Στους Κυνοπιάστες

Στο μεταξύ την Πέμπτη (21/12) αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Επείγουσες επεμβάσεις στο αποχετευτικό σύστημα Κυνοπιαστών».

Την σύμβαση θα υπογράψει η Προέδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ κ.Μερόπη Σπυριδούλα Υδραίου και η ανάδοχος εταιρεία του έργου «ΤΕΔΡΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (με δ.τ.TEDRA)».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με αρχικό προϋπολογισμό 6.510.000 ευρώ, ενώ με την έκπτωση το τελικό ποσό της σύμβασης ανήλθε σε 6.374.938,37 ευρώ.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.