Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αύριο η ορκωμοσία του Γιάννη Τρεπεκλή και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

ΤΕΛΕΤΗ
19 Δεκεμβρίου 2023 / 09:19
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Μήνυμα ενότητας αναμένεται να στείλει ο νέος Περιφερειάρχης στην «παρθενική» του ομιλία από το βήμα της Ιονίου Ακαδημίας. Ποιοι απαρτίζουν το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την ορκωμοσία του Γιάννη Τρεπεκλή και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων ολοκληρώνεται αύριο στην Κέρκυρα, ο κύκλος των ορκωμοσιών των νέων αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης που αναδείχθηκαν στις εκλογές της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου.

Η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη αλλά και των 35 περιφερειακών συμβούλων θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (20/12) στην αίθουσα τελετών του Ιονίου Πανεπιστημίου (Καποδιστρίου 1, Κέρκυρα).

Την τελετή θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος. Οι προσκλήσεις ήδη έχουν αποσταλεί σε όλα τα μέλη που θα συνθέσουν το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο , ενώ στην ορκωμοσία έχουν προσκληθεί όλες οι αρχές του Ιονίου, δήμαρχοι, βουλευτές, θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας. Την τελετή θα πλαισιώσει μουσικά,  Τμήμα της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας.

 

«Παρθενική» ομιλία

Στην παρθενική του ομιλία, μετά το πέρας της τελετής, ο Γιάννης Τρεπεκλής από το βήμα της Ιονίου Ακαδημίας, αναμένεται να δώσει το στίγμα της διοίκησης που θα ακολουθήσει, ως νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, στέλνοντας μήνυμα ενότητας.

Ανακοινώσεις πάντως για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν καθήκοντα Θεματικού ή Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη , όπως και τα χαρτοφυλάκια που θα συσταθούν, δεν αναμένονται την αυριανή ημέρα. Οι διαδικασίες αυτές θα γίνουν από το νέο έτος.

 

35μελές το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, απαρτίζεται πλέον από 35 συμβούλους. Από αυτές 21 έδρες λαμβάνει ο συνδυασμός του Γ. Τρεπεκλή, ενώ ο συνδυασμός της Ρόδης Κράτσα λαμβάνει 6 έδρες στη νέα σύνθεση του οργάνου.

Ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών για τα Ιόνια Νησιά (ΑΝ.Α.Σ.Α) του Θεόδωρου Γαλιατσάτου λαμβάνει 3 έδρες. Επίσης 3 έδρες καταλαμβάνει η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού και δύο έδρες η παράταξη «Μένουμε Ιόνιο» με επικεφαλής τη Μαρία Δρυ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου, το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων απαρτίζουν τα εξής πρόσωπα :

Από τον συνδυασμό «Ιόνια Εποχή» του Γ. Τρεπεκλή

ΚΕΡΚΥΡΑ

1. ΑΝΘΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

2. ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

3. ΚΟΝΤΖΙΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

4. ΑΡΓΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

5. ΑΡΜΕΝΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

6. ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

7. ΚΑΡΔΑΚΑΡΗ ΟΛΥΜΠΙΑ (ΟΛΙΒΙΑ)

8. ΖΗΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

9. ΜΟΣΧΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ

10.ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

11.ΜΑΜΑΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

12. ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

1. ΚΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

2. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

3. ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ-ΣΙΜΩΝΕΤΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΛΕΥΚΑΔΑ

1. ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

2. ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ ΕΥΤΥΧΙΟΣ

3. ΠΛΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

1. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΜΟΛΟΝΤΟΣ)

ΙΘΑΚΗ

ΣΑΡΔΕΛΗ ΣΜΑΡΑΓΔΟΥΛΑ

 

Από τον συνδυασμό «Ιόνιο Δυνατά» της Ρ. Κράτσα 

ΚΕΡΚΥΡΑ

1. ΖΟΡΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

2. ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

1. ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ

2. ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΛΕΥΚΑΔΑ

ΚΤΕΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ (ΓΙΑΝΝΑ)

Από τον συνδυασμό «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά» του Θ. Γαλιατσάτου

ΚΕΡΚΥΡΑ,

ΜΙΧΑΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΑΛΕΚΟΣ)

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Από τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» της Αλ. Μπαλού

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΑΛΛΟΥ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΓΚΙΣΓΚΙΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΣΟΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Από τον συνδυασμό «Μένουμε Ιόνιο» της Μ. Δρυ

ΚΕΡΚΥΡΑ

ΜΑΡΙΑ ΔΡΥ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΑΘΗΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ 

Από 1η Ιανουαρίου

Η νέα Περιφερειακή Αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου του 2024. Την επόμενη κιόλας ημέρα (02-01-2024) ή διαφορετικά την πρώτη Κυριακή του νέου έτους (07-01-2024) θα πρέπει να γίνουν οι αρχαιρεσίες για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν το Προεδρείο του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου όπως και το νέο όργανο, την Περιφερειακή Επιτροπή (μετά την κατάργηση της Οικονομικής και Εκτελεστικής Επιτροπής).

Η θητεία τόσο της Περιφερειακής Αρχής όσο και των άλλων συλλογικών οργάνων είναι πενταετής και λήγει στις 31-12-2028.

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.