Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: «Ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι αέναος και συνεχής»

ΜΠΙΑΓΚΗΣ
10 Δεκεμβρίου 2023 / 10:03

"Πρέπει να ξανά έρθουμε σε επαφή με την «ανθρώπινη διάστασή» μας και να παλέψουμε για την εξάλειψη των όποιων φυλετικών, κοινωνικών, πολιτικών, θρησκευτικών, κοινωνικών, ταξικών ανισοτήτων."

ΚΕΡΚΥΡΑ (Δημ. Μπιάγκης). Η φετινή «Παγκόσμια Ημέρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα» αποτελεί μία ακόμη ευκαιρία για να σκεφτούμε και να αξιολογήσουμε, το σεβασμό και την προσήλωσή μας σε αξίες και αρχές που διαμορφώνουν και καθορίζουν την ατομική μας ύπαρξη.

Δυστυχώς, στις μέρες μας, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται, λοιδορούνται, αμφισβητούνται, υποβαθμίζονται, υποτιμώνται, εξουδετερώνονται. Πρέπει να ξαναβρούμε τις χαμένες αξίες της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της ενσυναίσθησης, του σεβασμού, της αρμονικής συνύπαρξης με την  διαφορετικότητα. Πρέπει να ξανά έρθουμε σε επαφή με την «ανθρώπινη διάστασή» μας και να παλέψουμε για την εξάλειψη των όποιων φυλετικών, κοινωνικών, πολιτικών, θρησκευτικών, κοινωνικών, ταξικών ανισοτήτων.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι διαχρονικό καθώς ο αγώνας για την θεμελίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να είναι αέναος και συνεχής και δη σ’ έναν κόσμο συνεχόμενων και αδιάλειπτων αλλαγών, έντονων συγκρούσεων και ραγδαίων εξελίξεων.  

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ