Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζήτησε ο Αυλωνίτης στη βουλή

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
07 Δεκεμβρίου 2023 / 15:32
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Ο βουλευτής επεσήμανε ότι ακόμη και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, στην έκθεσή της, παραθέτει σωρεία παρατηρήσεων για το φορολογικό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντας την βάση προσδιορισμού του τεκμηρίου προβληματική."

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζήτησε στην ομιλία του στην βουλή την Πέμπτη 7/12, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Την απόσυρση του φοροληστρικού νομοσχεδίου ζήτησε στην ομιλία του στην Ολομέλεια σήμερα, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης, τονίζοντας ότι όλη η μεσαία τάξη διαμαρτύρεται γιατί απειλείται με οικονομικό αφανισμό.

"Εσείς εδώ πειθαρχείτε σε ό,τι σας φέρνει ο Μητσοτάκης και ο "συνήθης ύποπτος" για τέτοιου είδους μέτρα Χατζηδάκης και ο κόσμος έξω έχει ξεσηκωθεί" είπε ο Αλ. Αυλωνίτης απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η κοινωνία έχει εξαπατηθεί από τις προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για μείωση φόρων.

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι ακόμη και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, στην έκθεσή της,  παραθέτει σωρεία παρατηρήσεων για το φορολογικό νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντας την βάση προσδιορισμού του τεκμηρίου προβληματική.

"Η ΝΔ έχει 157 βουλευτές και μόλις 27 έχουν εγγραφεί να μιλήσουν. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν μπορούν να υπερασπιστούν το νομοθέτημα που ούτε η κοινωνία θέλει, ούτε επιστημονικά στηρίζεται", δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Έχετε εισβάλει στη ζωή και στην τσέπη της κοινωνίας άδικα, με όπλο σας αυτό το περίφημο 41%. Προσέξτε γιατί κάτι νέο γεννιέται και θα σας τιμωρήσει η κοινωνία για την αλαζονεία σας".»

ΦΩΤΟ@ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.