Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: «Το άδικο φορομπηχτικό νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει»

ΣΥΡΙΖΑ
05 Δεκεμβρίου 2023 / 10:24

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και συμμετέχει στις αγωνιστικές δράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και των άλλων κλάδων των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Η κυβέρνηση ξεκινά και πάλι το παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού. Για την κρίση χρέους και την χρεοκοπία έφταιγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι για να βρούν κοινωνική στήριξη στις τεράστιες μειώσεις μισθών και συντάξεων που επέβαλαν.

Σήμερα ο κοινωνικός αυτοματισμός λειτουργεί σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ελεύθερων επαγγελματιών την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αφήνει στο απυρόβλητο την αισχροκέρδεια και νομοθετεί φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο και χαρίζει εκατομμύρια στους καναλάρχες.

Με τη νέα οριζόντια και άδικη φορολόγηση μιλούν για ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα 10.920 ευρώ. Αυτή όμως είναι μόνο η αρχή.

"Ξεχνούν" να αναφέρουν την προσαύξηση κατά 10% αυτού του ποσού ανά 3ετία καθώς και τις βαριές προσαυξήσεις σε συνάρτηση με το μισθολογικό κόστος και τον κύκλο εργασιών της ατομικής επιχείρησης, ανεξαρτήτως των πραγματικών καθαρών κερδών της μετά τα λειτουργικά της έξοδα.

Οριζόντιες και άδικες, στις περισσότερες των περιπτώσεων, πλασματικές αυξήσεις των εισοδημάτων που θα οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών.

Σήμερα υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος όπως ήταν η προεκλογική πρόταση του Σύριζα-ΠΣ για ένταξη όλων - και των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών - στο αφορολόγητο μέχρι 10.000 ευρώ (χτίσιμο του αφορολόγητου με χρήση ψηφιακών μέσων πληρωμής), οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αναγνώριση των οικονομικών στοιχειών που αποτυπώνονται στο myDATA, σύνδεση των ταμειακών με POS, συνολική ψηφιοποίηση του φορολογικού αντικειμένου και φορολογικοί έλεγχοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως υπεύθυνη προοδευτική δύναμη και σε συνεργασία με τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στις κυβερνητικές πολιτικές που στραγγαλίζουν την πραγματική οικονομία, αυξάνουν τις ανισότητες και επιτείνουν το κλίμα  οικονομικής ανασφάλειας.

Στηρίζει και συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στο φορομπηχτικό νομοσχέδιο. Στις αγωνιστικές δράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και των άλλων κλάδων των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί.

Το άδικο φορομπηχτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει!

ΚΕΡΚΥΡΑ  5/11/2023   

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ/ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ