Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση Αυλωνίτη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
03 Δεκεμβρίου 2023 / 20:09

"Ζούμε σε πόλεις που δεν είναι προσβάσιμες, σε δομές που δεν είναι φιλικές για τους ανθρώπους με αναπηρία, εθελοτυφλώντας για τις ανάγκες τους"

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλ. Αυλωνίτης).  3η του Δεκέμβρη είναι ημέρα αφιερωμένη  στην κατανόηση και την αλληλεγγύη προς τα άτομα με αναπηρία.


Ο αγώνας για πρόσβαση σε μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων  για όλους, όπως στις υποδομές (κλειστούς και ανοιχτούς δημόσιους χώρους), στην εκπαίδευση, στην εργασία, στα μέσα μεταφοράς, στην κοινωνική και στην πολιτιστική ζωή είναι διαρκής και ακατάπαυστος. Ζούμε σε πόλεις που δεν είναι προσβάσιμες, σε δομές που δεν είναι φιλικές για τους ανθρώπους με αναπηρία, εθελοτυφλώντας για τις ανάγκες τους. Ο σεβασμός και η αλληλοεκτίμηση δεν αρκεί, όπως δεν επαρκεί ένα απλό επίδομα αναπηρίας που στην πράξη καλύπτει τα ελάσσονα της καθημερινής επιβίωσής τους.


Ειδικά στην παρούσα περίοδο, μετά από δεκαετή κρίση, μεσούσης της ακραίας ακρίβειας, της ενεργειακής κρίσης και της φτωχοποίησης της κοινωνίας, το δικαίωμα συμμετοχής στη δημόσια ζωή των ατόμων με αναπηρία είναι ακόμα πιο επίκαιρο και αναγκαίο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, θαυμάζουμε την δύναμη της ψυχής τους και ενώνουμε μαζί τους τη φωνή μας για αξιοπρεπή διαβίωση, ποιότητα ζωής και για συμπερίληψη των ιδιαίτερων ικανοτήτων τους  σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ